lördag 27 oktober 2012

Skaldjursresa och hummerfiske

Att få utmärkelsen Matbloggspriset Hall of Fame var inte enbart en stor ära – det för också med sig trevliga upplevelser så som Skaldjursresa med Västsvenska Turistrådet. Nästa lördag, den tredje november, befinner jag mig tillsammans med bland annat Karoline på Gröna Skafferiet som vann Det Stora Matbloggspriset på hummerfiske i Göteborgs södra skärgård.

Vi ska som ni förstått få fiska hummer, och det gör vi tillsammans med fiskaren Lennart Johansson. Han jobbar aktivt för att få Göteborgs skärgård att bli mer levande och kör turer med turister året runt, i samarbete med bland andra Pensionat Styrsö Skäret. Vi kommer även träffa Burfiskarna som i flera år aktivt arbetat med hållbart och ekologiskt fiske och som är den enda KRAV-märkta kräftfiskaren på västkusten.

Vi övernattar på pensionat Styrsö Skäret, och där får vi band annat tillreda vår fångst tillsammans med köksmästare Jerker Albrechtsson.

Jag hoppas givetvis på sol nästa lördag. Kallt lär det vara ute på sjön, men att jag ser fram emot att få se den vackra miljön i Göteborgs södra skärgård, och att få komma ut på havet. Även fast jag bott i Stockholm i ganska många år, så saknar jag ibland västkusten, och då i synnerhet saltvattnet.

1 kommentar:

  1. Yay! Du ska få komma "hem till min ö" :) Så trevligt. Hoppas bara vädret blir bra och ni iaf slipper regn. För som du skriver lär det hur som helst vara kallt där ute på sjön.
    Önskar dig god hummerlycka!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...