torsdag 5 januari 2012

Svartvinbärsgranité - lånad

Det är inte jag som står för nyårsgranitéerna, det är inte heller jag som nyårsdukar, fixar och dekorera tallrikarna så vackert. Det är min grymt duktiga vän A, som nog får kallas för en natural born kallskänka.

Just recept på granitéer är något som efterfrågats, under årens lopp, då jag bloggat om att vi ätit sådana, men inte kunnat dela med mig av recept. Denna gång är det emellertid annorlunda. Jag har recept på hela två granitéer. Däremot har jag bara bild på svartvinbärsgranitén, då alla bilder på champagnegranitén tyvärr blev för usla för att publicera.

På tal om bilder, så kan jag meddela att jag under julen bytt från PC till Mac, och jag är inte kompis med de verktyg för bildbehandling som finns i iPhoto.

Jag gör så gott jag kan. Ni får ha översende. Ett inlägg med en bild, om än ful, är ju alltid roligare än ett bildlöst inlägg.

Svartvinbärsgranité, 4 portioner
1,5 dl vaten
0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 tsk citronsaft
3 msk vodka

1. Koka upp ingredienserna, och låt koka i någon miut.
2. Häll i en form, låt svalna och frys in. Hur lång tid detta tar, beror helt på din frys.
3. Rispa i graniten några gånger medan den blir fryst, för att få till den eftersträvade kristalliknande konsistensen.
4. Fördela i fyra små skålar, och servera omedelbart.

Champagnegranité, 4 portioner
2 dl champagne
1 tsk citronsaft
1 msk socker

1. Koka upp ingredienserna, och låt koka i någon miut.
2. Häll i en form, låt svalna och frys in. Hur lång tid detta tar, beror helt på din frys.
3. Rispa i graniten några gånger medan den blir fryst, för att få till den eftersträvade kristalliknande konsistensen.
4. Fördela i fyra små skålar, och servera omedelbart.

2 kommentarer:

  1. Matarkivet: Det är verkligen otroligt gott med granité! Man borde definitivt inkludera det i menyer mycket oftare.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...