San Miguel (nr 88007) vi hällde i glasen.Den som inte har små, torkade röda chilifrukter i sina kryddgömmor, kan med fördel pröva att använda chilifakes eller sambal oelek. Jag tror det kan funka minst lika bra.
Räkor i gudagod marinad1 kilo räkor0,75-1 dl neutral olivolja
0,5 gram saffran (1 kuvert)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 st smulade peperoncini; små, torkade chilifrukter
0,5 dl bladpersilja, finhackad
citronklyftorfärskt bröd till serveringen; gärna surdegsbaguetter1. Blanda olivolja, saffran, vitlök och chili i en kastrull, och värm på försiktigt under omrörning. Det är mycket viktigt att inte oljan blir för het, så att vitlöken börjar brynas!
2. När det börjar småbubbla i olja, drar du kastrullen från plattan och låter innehållet svalna.
3. Skala under tiden räkorna, och blanda sedan ned dem i oljan tillsammans med den finhackade bladpersiljan. Låt alltsamman stå och ta smak av varandra i åtminstone 15 minuter, innan det är dags att äta.


Låter väldigt smarrigt och enkelt. Har en påse jättefina räkor i frysen, tror dessa kan passa bra.
SvaraRaderaHa en trevlig helg och tack för allt bra du skriver, alltid lika roligt att läsa.
Ewa
Jag skriver under anonym eftersom jag inte har någon egen blogg
Ewa: Tack ska du ha, jag suger i mig berömmet! Detta är verkligen ett sällsynt enkelt recept, och räkorna blir helt otroligt goda. Önskar också dig en trevlig helg!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera