lördag 7 januari 2012

Helt klart rätt val

Den brokiga blandningen av maträtter på vårt fredagsbord fodrade ett vin som tål att paras med många olika smaksensationer.

Helt enkelt - ett vin som skulle klara av att hantera baconlindade rökta musslor, obscena mängder vitlök, kronärtskocksbottnar, räkor med saffran, vitlök och chili, tre sorters italiensk salami (varav en med stark chili), marinerade kalamataoliver, samt en ordentligt lagrad appenzeller.

Ett något eklektiskt hopplock, kan tyckas, men de olika komponenterna fungerade faktiskt utmärkt bra tillsammans.
Det vin som i vårt tycke fungerade så strålande i denna kontext, det var:
Langhe Nebbiolo Fontanafredda (nr 22300).
Rekommenderas varmt; vare sig ni ska äta baconlindade musslor och räkor i gudagod marinad, eller ej.

2 kommentarer:

  1. Var helt enkelt tvungen att köpa detta vin efter ditt tips! Ett vanligt fenomen är att vi äter lite plock av olika slag och hur lätt är det att välja vin till det? Eller så köps vinet innan maten är bestämd.. Vi gillade verkligen LNF-vinet! Absolut inget mesvin, har mycket egen karaktär, men smakar heller inte för mycket så att det tar över. Perfekt!

    SvaraRadera
  2. Fröken Dill: Så smickrande för min egen smak att ni också gillade vinet! Jag var så fascinerad av att det inte bara "fungerade", som många andra viner hade kunnat göra, utan att det verkligen stack ut och var sig själv nog med all sin smakrikedom, trots alla smårätter vars smaker stack ut åt alla möjliga håll. Kul!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...