fredag 1 oktober 2010

Andra dagen som domare i Chark-SM

Här har ni mig, djupt koncentrerad, i full färd
med att fylla i ett bedömningsformulär.

I går gick den andra dagen av stapeln som domare i Chark-SM. Temat för dagen var "Lufttorkade helköttsprodukter med en vattenaktivitet under 0,9". Detta innebar i praktiken att vi fyra domare som ingick i mitt team bedömde sammanlagt 15 lufttorkade helköttsprodukter. Det var ömsom vin, ömsom vatten, som ordstävet lyder. Vissa produkter var alldeles strålande bra. Andra var undermåliga. Ytterligare några var för färska, och hade kunnat bli fantastiska om de fått torka längre.
På grund av dålig framförhålling vad gäller mobilladdare, har jag få bilder från första domardagen, så jag kan inte bjuda på några bilder på de två korvar som vi gav bäst betyg. I går var jag bättre utrustad.

Efter att vi rådbråkat våra gommar och våra samveten under gårdagen, kom vi slutligen fram till en värdig vinnare i klassen lufttorkade helköttsprodukter, samt inte minst en värdig stand in som vinnare (enligt instruktioner måste vi ha en reserv, om något med produkten skulle visa sig vara felaktigt ).

Published with Blogger-droid v1.5.5.2
Till vänster har ni vinnaren, till höger reserven. fantastiska produkter båda två, även fast jag själv var mest fascinerad av den högra. Den vänstra har emellertid egenskaper som gör att den tveklöst fick ett övertag.

Hur de smakade? Makalöst bra, så klart.
Vad det är på bilden? Det kan jag så klart inte tala om i denna stund. Vinnarna har själv inte fått reda på att de vunnit.

Under de två dagar jag varit domare, har jag haft förmånen att få ingå i ett team med tre oerhört sympatiska och kunniga branschrepresentanter. Jag har fått med mig en mängd nya kunskaper, smakat på intressanta produkter, och inte minst haft otroligt kul.
Ni kan lita på att jag kommer att skriva mer om dessa produkter, så snart jag själv vet vilka som tillverkat dem.

Här kan den som vill läsa mer om Chark-SM

4 kommentarer:

 1. Roligt Annika! Du verkar ha haft bra dagar i Götet!

  SvaraRadera
 2. Anna B: Min gamla hemstad har behandlat mig ytterst väl, och Chark-SM var bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig!

  SvaraRadera
 3. Hörde precis på lokala nyheterna att de skänker köttet till de behövande i göteborg.. En himla god gärning.. kram & tack för en härlig blogg

  SvaraRadera
 4. Malin: Tack! Ja, jag gillar verkligen att de skänker köttet till Stadsmissionen m fl.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...