söndag 3 oktober 2010

Nu ska ni få något att smaska på


I förra veckan lyckades jag övertala min man att återskapa denna fantastiska pastarätt från i våras. Jo, det är mycket sherry och purjolök just nu, men det var denna grymma pasta som startade det hela.

Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel.

Jag ger denna rätt högsta tänkbara betyg, och jag har ärligt talat lite svårt att beskriva hur fint purjon, vitlöken, grädden och sherryn förenar sig med räkorna och deras goda sälta. Ni får helt enkelt ta och pröva själva

Min mans mat: Spagetti med räkor,
purjolök och sherry

2 msk smör
1 stor purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk smör
1 kilo stora räkor, skalade
0,5 dl Amontillado sherry
2 dl grädde
1 tsk råsocker
salt och peppar

Koka upp pastavatten. Glöm inte att skala räkorna. Lägg spagetti i kastrullen, innan du börjar med nedanstående:
Fräs sedan purjo och vitlök försiktigt i smör i en traktörpanna, på vag värme. Tillsätt sherryn, och låt den delvis koka in. Häll sedan över grädden och ge det hela ett varsamt uppkok.
Tillsätt räkorna under omrörning, och drag traktörpannan från plattan, så att de inte hettas upp för mycket och blir sega. Smaka av med salt, svartpeppar och råsocker.

Servera genast, och komplettera med mer svartpeppar. Parmesan fungerar alldeles utmärkt till, för den som så önskar.

4 kommentarer:

  1. Mycket gott, vi åt det här ikväll. Jag lade även till zuccini.

    SvaraRadera
  2. Mathilda: Härligt! Det låter som en jättegod variant.

    SvaraRadera
  3. Var kommer rasockret in i bilden?

    SvaraRadera
  4. Sara: Hoppsan, glömde skriva in det i receptet! Ska genast lägga till det - tack frö att du uppmärksammade detta!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...