Om inte detta är comfort food, då vete sjutton vad det är. Enklare fredagsmat får man dessutom leta efter. Hur svårt låter det att koka ihop en tomatsås, vända ned strimlade chorizoskivor och mozzarella som slitits i lagom stora bitar, och varsamt blanda denna goda sås med nykokt spagetti?
olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
2 burkar Mutti krossade tomater
salt, svartpeppar, råsocker200 gram ganska snäll chorizo i skivor, grovstrimlade
3 paket mozzarella à 125 gram styck, rivna i mindre bitar
mer svartpepparHetta upp olivolja i en kastrull, och låt vitlöken försiktigt värmas i oljan innan du häller över tomatkonserverna. Krydda, och låt sedan såsen stå och småputtra i en halvtimma, eller så. Koka spagettin mot slutet av såsens koktid. Rör ned chorizon, och låt den smälta in i tomatsåsen. Detta vore gott nog i sig, men när du sedan blandar ned mozzarellabitarna och de långsamt börjar smälta, då kanske du anar vart detta barkar.
Häll av vattnet från spagettin, häll sedan tillbaka den i kastrullen och blanda ordentligt med tomatsåsen. Mozzarellan kan vara lite blöt, men det går i så fall att försiktigt hälla av.
Häll hela härligheten i en rymlig skål, och servera genast; gärna med mycket svartpeppar uppepå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar