onsdag 1 september 2010

Gröna bönor med tranbärsvinäger,
fruktig olivolja och schalottenlök


Jag har fått en god tranbärsvinäger av min mamma. Har smakat på den, och konstaterat att den är fantastisk, men har hittills inte kommit mig för att aktivt använda den till något. Själv har jag aldrig besökt butiken Olivolja etc. (tyvärr inte mycket till mehsida att tala om) där vinägern införskaffades, men min mamma handlar ofta där, och de produkter jag smakat på har varit goda.

I går kväll blandade jag denna vinäger med en riktigt fin olivolja och en liten, finhackad schalottenlök. Detta hällde jag sedan över nykokta gröna bönor.
Ett nytt grönsakstillbehör är fött.

Sötman från tranbärsvinägern blandade sig mycket fint med den fruktiga olivoljan från Planeta, och schalottenlöken fulländade dressingen. Pröva själva; det finns många olika fruktiga vinägersorter på marknaden, som säkerligen kan fungera lika bra som den jag använde.
Det var faktiskt lite oväntat att dessa bönor skulle fungera så otroligt bra till makrillen som de faktiskt gjorde. Jag var glatt överraskad, det erkänner jag.

Grymma gröna bönor
250 gram gröna bönor
2 msk tranbärsvinäger
1 msk Planeta olivolja
1 liten, mycket finhackad schalottenlök

Blanda vinäger, olivolja och schalottenlök i en liten skål. Koka bönorna al dente. Häll genast dressingen över de forfarande rykande varma bönorna, och blanda sedan försiktigt.

4 kommentarer:

 1. Åh, vad hälsosamt och gott - makrill och bönor - precis i min smak!

  SvaraRadera
 2. åh! det låter tokgott!

  Tacksamma fjällhälsningar

  SvaraRadera
 3. Låter riktigt gott! Visst är Planetas olivolja grym?

  SvaraRadera
 4. Eva: Framför allt grymt gott! Kul att det tilltalar dig!

  Fjällmor: Tikgott - ja, faktiskt, det var det!

  Bendel: Det var klockrent. Och Planetas olja är vekligen fin!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...