fredag 3 september 2010

Sommarens drinkar, del 5:
Madrid

Denna drink blev något av min mans favorit i somar. Jag håller med honom, den är riktigt fin, men man måste vara noga med proportionerna. Det behövs verkligen syra från lime, för att matcha sötman i Licor 43.
Denna likör hade jag, till skillnad från min man, inte hört talas om inan jag läste om den inne hos Anna Billing på Skånska Skafferiet. Hue kan det bli annat än gott, när man kombinerar vodkan med den vaniljsmakande likören, och balanserar med lime och sockerlag?

Detta är verkligen en drink som fungerar även en bit in på hösten.

Madrid
4 cl vodka
1 cl Licor 43
limeklyftor
sockerlag

Häll fyra limeklyftor i ett glas, och häll över cirka 2 msk sockerlag. Muddla med hjälp av exempelvis handtaget på en träslev. Fyll på med krossad is, rör om; stick i ett sugrör och njut.

4 kommentarer:

 1. Så trevligt det låter! Vi har hållit oss till GT denna varma och aktiva sommar. Självklart ska vi ses snart (bäst att inte bjuda oss på så mycket drinkar, eller hur hm hm). September är smått knasigt med alla skolstarter. Har ni också sällsynt många kalas i faggorna? Två varje vecka, känns det som. Själv skulle jag också vilja ha kalas, ett drink-kalas, det vore väl nåt :-)

  SvaraRadera
 2. Har för mig att L43 utgjorde en viktig delkomponent i en av de unga tonårens häxblandningar - huuuu

  SvaraRadera
 3. Åh vad gott det låter! Den ska jag göra, jag har ju likör kvar ( och jag har vuxit ifrån den där med Licor 43 + mjölk tror jag)

  SvaraRadera
 4. Jenny: Vi får nog ta det varligt på drink-fronten framöver ;). September är en hektisk månad, jag återkommer med förslag på dagar att ses. Drink-kalas låter för övrigt som en alldeles strålande idé!

  Silver. Då låter kanske denna drink inte så lockande...jag tycker den behöver vodka för att komma till sin rätt. Någon gång slarvade vi med proportionerna och då blev den på tok för sliskig för min smak.

  Anna B: Då måste du absolut pröva! varianten med mjölk låter... annorlunda ;).

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...