torsdag 2 september 2010

Sommarens drinkar, del 4:
Cossack

Sommaren är definitivt slut, hur smärtsamt det än må kännas att erkänna det. Jag har verkligen inget emot hösten; det är en härlig årstid, men i år upplever jag det som att jag inte fått tillräckligt med sol.
Hur banalt det än må låta, så ligger det till så att mina batterier helt enkelt inte laddats ordentligt inför vintern. Vad jag ska göra åt den saken, det har jag ingen aning om.
I något sorts terapeutiskt syfte bokstavligt talat pushar jag här på bloggen ut de sista drinkrecepten i min lilla serie "Sommarens drinkar", som en hommage till den gångna sommaren, som bjöd oss på så många goda måltider och drinkar, och så många trevliga stunder.
Cossack är en strålande drink. Vodka, cognac, citron och sockerlag skapar en rent ut sagt elegant drink, som absolut ska njutas ur ett coctailglas.

Cossack
2 cl vodka
2 cl cognac
pressad citron
sockerlag

Lägg isbitar i en shaker. Häll i vodka, cognac, en rejäl skvätt pressad citron och någon matsked sockerlag (vi har "fulat" med vanlig eau de vie när vi varit ensamma; Grönstedts XO har vi plockat fram när vi haft gäster med kräsna gommar).
Skaka ordentligt. Sila upp i coctailglas.

5 kommentarer:

 1. Spännandee. Den har jag inte provat förut. Trots att det är en sommardrink så får jag vänta med att testa till jul då vi brukar köpa konjak till en fruktkaka. Om jag inte får för mig att baka något med konjak i innan förståss. :-)

  SvaraRadera
 2. Erika: Äsh, vad sjutton - gå och köp en flaska Eau-de-Vie på bolaget, den har du ju användning för i många sammanhang ;). Du kan ju inte vänta ända till jul med att smaka på denna goda drink!

  SvaraRadera
 3. Den drinken låter perfekt för oss. Och min matlagningscognac kommer väl till pass där ;)

  SvaraRadera
 4. Minner svek mig, gjorde drinken med gin i stället för vodka. Den var också jättegod (och nu återstår det att prova drinken med vodka,inte illa;-)!

  SvaraRadera
 5. Minner svek mig, gjorde drinken med gin i stället för vodka. Den var också jättegod (och nu återstår det att prova drinken med vodka,inte illa;-)!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...