tisdag 31 augusti 2010

Livet som Certifierad Ostprovare

Jag kan ibland tycka att det är en svår balansgång att vara matbloggare. Med jämna mellanrum dyker diverse erbjudanden upp. Många av dessa saker är enbart trevliga. Somliga event eller produkter förstår jag mig inte på; tycker inte alls jag tillhör målgruppen.
Iband känner jag mig mest som att jag av misstag hamnat på någons lista; lite som en katt bland hermeliner.

Så dyker det ibland upp möjligheter som bara inte går att tacka nej till. Falbygdens Ost har vid åtskilliga tillfällen försett mig med goda ostar. Jag är en ganska flitig konsument av ost, inte minst från detta företag, och har därför glatt accepterat deras erbjudanden om smakprov. Jag tvekade därför inte en sekund när erbjudandet kom att få tillbringa en heldag i Falköping; få besöka ostlagret och få information om osttilverkning och lagring - en ostkurs, helt enkelt.

På fredag bär det av, i sällskap med ett gäng andra matbloggare.

Förvänta er nu inte att jag efter denna trevliga tripp ska komma ut som ostexpert. Vill ni läsa om ost, så rekommenderar jag de lysande bloggarna Chez Sofia respektive Who Cut the Cheeze. Där har vi några som vet vad de talar om. Själv tycker jag mest bara att det är gott.
Det går bra, det med.

13 kommentarer:

 1. Hoppas ni får det trevligt. Kan tyvärr inte åka denna gång då jag har andra förpliktelser.

  SvaraRadera
 2. Deras Taleggio är bara ... fantastisk!

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt med en liten ostkurs. Hoppas du får provsmaka massor med goda ostar.

  SvaraRadera
 4. Lyckliga du, om det är ngt jag saknar här på andra sidan Atlanten så är det riktig ost. Är trött på den knallgula cheddarn som inte smakar särskilt mycket...

  SvaraRadera
 5. Anders Ö: Vad synd! Jag hade faktiskt sett fram emot att träffa dig. Hoppas det blir fler tillfällen.

  Stefan: Ja, jag tycker de har ettriktigt bra utbud av goda ostar!

  Erika: Det ska bli riktigt kul! De brukar vara generösa med sina produkter, så jag är optimistisk ;.

  Frida: Jag förstår dig! Mycket "domestic" hit och dit i butikerna? Kan du inte hitta en delikatessbutik som inte ruinerar dig (Håller tummarna?

  SvaraRadera
 6. Ha så kul :) Undrar vad man ska skriva om för att få ostsmakprov. Inte ost verkar det som ;)

  SvaraRadera
 7. Fredrik: Ja, du, jag undrar verkligen detsamma! Tycker det är mycket märkligt urval av bloggare som bjudits in (och då räknar jag in mig själv i skaran, nota bene!). Nu tror jag i och för sig att många blivit inbjudna, men att inte alla tackat "ja" till eller kunnat åka på detta event. Vill minnas att sammanlagt tio bloggare ska komma på fredag (minus Anders Öhman, tyvärr). Skumt är det...

  SvaraRadera
 8. När jag hamnade i en ostdelikatessbutik i USA hade man faktiskt en svensk ost som man på eget initiativ importerade. Tyvärr var det den bleka hushållsosten som man tyckte var oerhört smakrik och exotisk.


  /A

  SvaraRadera
 9. Hmm, man kanske måste fler än några få men trogna läsare ;) I vilket fall vill jag se ett fett reportage från dagen.

  SvaraRadera
 10. Haha! Börjar bli sent. Glömde ett 'ha' där nånstans.

  SvaraRadera
 11. Så jättetrevligt! Falbygden har ju många godbitar i sitt sortiment och är väl avbsolut bästa stället att lära sig ostar via provsmakning. Mums!

  SvaraRadera
 12. Svårt avundsjuk! Men ser framemot en redogörelse efter besöket. Ska trösta mig med en bit lagrad Rembrandt på fredag.;-)

  SvaraRadera
 13. Anonym: Du har ju berättat detta för mig, och det är nästan otroligt!

  Fredrik: Misstänker att det kan vara så. Lite trist, men det är ju deras val.

  Lena: ja, jag har höga förväntningar! Det verkar vara ambitiöst upplagt.

  Chezsofia: Jag ska försöka redogöra efter bästa förmåga. Känner mig lite orörklarligt generad över att vara "utvald". Det blir säkert bra, jag är mest orolig över hur SJ fungerar nu för tiden!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...