torsdag 13 december 2012

Smaskens bästa saffransrecept

Vit ischoklad med saffran och pepparkakskanderade mandlar

Saffran är ingen enkel smaksättare. För lite blir trist; för mycket blir kväljande. Här hemma är det bara vi vuxna och vår äldsta dotter som uppskattar saffran. Godsaker som smaksätts med denna krydda får vi således ha lite för oss själva.

Under årens lopp har det blivit en hel del bra recept med saffran här på Smaskens, och nu har jag samlat dem för att göra dem mer överskådliga för er.

Kanske hittar ni en ny favorit? För mig var det lite av julafton att gå tillbaka i arkivet och hitta saker jag knappt kom ihåg att jag gjort. Håll tillgodo!

5 kommentarer:

 1. Tack för tipsen! Här hemma är det bara vi vuxna som tycker om saffranskryddan. Men det ändrat sig väl vart efter. Hoppas du har haft en fin luciadag.

  SvaraRadera
 2. Men hallåååååå! Var är saffrans- och pinjenötskakorna? Har redan ätit upp en laddning nu i december, måste nog baka fler.

  SvaraRadera
 3. Men vi, verkligen älskar saffran och inte bara i olika bakverk. Gärna i grytor eller som marinad...

  SvaraRadera
 4. HIttade din blogg när jag sökte på glykossirap och jag blev kvar här ett tag kan jag säga. Vilken härlig blogg och vilka härliga recept och bilder du bjuder på. En ny favoritblogg tror jag minsann.

  Kram Kina

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag måste bara tacka för lussekattsreceptet (- det gamla från 70-talet), har provat ett otal recept men detta är verkligen helt oslagbart! Vi tog upp ur frysen igår och de var även efter frysen supersaftiga. Detta recept kommer jag alltid att följa i fortsättningen :-), tack!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...