lördag 29 december 2012

Fantastiska drycker från Rudenstams

MIn vana trogen vill jag passa på att påpeka att jag köpt just dessa produkter för egna pengar, och att jag inte på minsta vis blivit tillfrågad eller ombedd av någon att marknadsföra dem. Initiativet är mitt eget, helt enkelt för att jag tycker att de är goda och förtjänar att uppmärksammas.

Under julhelgen har barnen fått njuta av de flaskor jag införskaffade när jag i november besökte Rydenstams Gårdsbutik utanför Jönköping. I samband med den andra semifinalen i Årets Kock reste jag tillbaka till Stockholm i sällskap med vännen Karoline Nordefors, som Är Electrolux Officiella bloggare för Årets Kock. Karoline är välbekant med Jönköping och dess omgivningar, och jag är mycket glad över att hon tog med mig till Rudenstams gårdsbutik. Butiken är sagolikt vackert belägen mitt i äppelodlingarna, och de produkter jag köpte med med har varit av absolut prima kvalitet. Tyvärr säljs dessa mig veterligen inte utanför närområdet, men jag hoppas innerligt att någon butik i STockholm börjar ta in dessa muster och bärdrycker.

När vi vuxna på julafton njöt av champagne och rödvin, fick barnen smaka på Rudenstams lätt kolsyrade drycker på vita respektive svarta vinbär. Otroligt välsmakade, och så lätt kolsyrade att även vår yngste son, som inte uppskattar kolsyrade drycker, kunde dricka dem med största behållning.

Båda sorterna äppelmust, både den filtrerade och den ofiltrerade, provsmakade jag vid semifinalen i Jönköping, och de var lika goda, om än mycket olika till sina karaktärer.

Jag har skrivit tidigare om att jag tycker det är betydligt roligare att bjuda på must som alkoholfritt alternativ, eller som dryck till barn, i stället för läsk eller saft. Även en vuxen som av olika skäl avstår från alkohol kan med stor behållning njuta av dessa drycker. Det gäller att inte glömma bort de alkoholfria alternativen, i synnerhet inte vid den här tiden på året, då mycket fokus av förklarliga skäl ligger på vilka viner eller andra alkoholhaltiga drycker som passar bäst till maten.

En god värd eller värdinna borde egentligen alltid ha ett omsorgsfullt utvalt och väl kylt alkoholhaltigt alternativ redo, för den gäst som så önskar.

Dofterna från äppellådorna som stod i väntan på att mustas var närapå bedövande aromatisk. Dessutom var lådorna så vackra, att jag inte kunde låta bli att fota dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...