onsdag 4 april 2012

Mina bästa, söta påskrecept

Jag gör ett litet samlingsinlägg, och tipsar er om sådant som ofta förekommer på vårt bord under påskhelgen. Att avsluta middagen på påskafton med just en mäktig chokladtårta, det kändes i många år som en självklarhet. Förra året bröt vi dock den trenden, men vad i åt i stället, det kan jag faktisk inte dra mig till minnes? Märkligt, jag som annars alltid brukar minnas mat och dryck.

Den som tycker det känns lite för mycket med en tung, mäktig tårta, men ändå gärna vill ha en efterrätt med choklad, kan kanske inspireras av denna goda chokladsemifreddo med kanderade valnötter och marshmallows?

En annan kall dessert är den glasstårta på mörk och vit choklad som jag gjorde till påskafton 2010. Den blev fantastiskt god, och fick riktigt fin konsistens, trots att jag gjorde den utan glassmaskin.

På långfredagen har vi som tradition att äta min mammas goda mandeltårta.

Förra året prövade jag vid ett tillfälle att göra denna variant på mandeltårta, med mandelkrokant i äggkrämen, som också blev fantastiskt god.

Hur vi gör i år, det har jag faktiskt ännu inte helt bestämt. Att det blir mandeltårta på långfredagen, det är det enda som är säkert. Vad vi sedan avnjuter till dessert på påskafton, det återstår att se.

Vid närmare eftertanke blir det kanske vare sig en tårta eller en fryst efterrätt. Dessa snygga och vansinnigt goda små miniportioner av chokladcrème vore kanske en perfekt avslutning på påskaftonsmiddagen?

3 kommentarer:

 1. Så mycket goda tips till påsken och annars också förstås :)

  SvaraRadera
 2. Hur många bitar av chokladtårtan får man ut på ett ungefär? Skvallrar äggen om fjorton?

  SvaraRadera
 3. Hovkonditorn: Tack! Kul att det tilltalar dig.

  Anonym: Förlåt mitt sena svar! Denna oerhört mäktiga tårta räcker absolut til 14 portioner - om inte fler!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...