tisdag 1 januari 2013

Gott slut - Gott nytt!

Vad kan jag säga om 2012? Jag vacklar oavbrutet fram och tillbaka i mitt matbloggande. Ena stunden sprudlar jag av inspiration. I nästa stund känner jag att tiden aldrig räcker till, att jag inte hinner fördjupa mig i nya projekt eller utvecklas i nya tekniker. Ofta känns det som att jag upprepar mig; igen och igen.

Dialogen med er läsare har successivt flyttats till Smaskens.nu på Facebook. Detta ser jag inte som ett problem, utan snarare som en möjlighet. I kölvatnet av detta har jag blivit riktigt usel på att besvara kommentarer här på bloggen. Det vill jag be om ursäkt för.

Under 2012 blev jag hedrad med Matbloggspriset Hall of Fame. Det var en fantastisk ära och oerhörd glädje. Vinstresan till Styrsö med hummerfiske och god mat var en fantastisk upplevelse.

Jag har varit och är fortfarande medlem av Häagen-Dazs glassakademi. Mer om detta under 2013. Rollen som Officiell LRF-bloggare för Årets Kock har i sanning varit en utmaning. Jag hade kunnat gjort mycket annorlunda, men nu blev det som det blev. Den spänande finalen 8 februari i Stockholm återstår. Då får vi äntligen veta vem som blir Årets Kock 2013.

Vad 2013 i övrigt kommer bjuda på, det är tack och lov än så länge höljt i dunkel. Jag vill tacka er för det år som gått, för den feedvback ni ger och för att ni får mig att fortsätta blogga. Hade jag funderat på att starta en matblogg i dag, så hade det aldrig blivt av.

Numera verkar det i princip krävas att man både är halvproffesionell fofgraf, kunnig i grafisk design och jobbar hemifrån för att man ska lyckas etablera sig som matbloggare. Den här fyrabarnsmamman, som jobbar 75%, och som de flesta andra har diverse andra förpliktelser att utföra, passar definitivt inte in i den mallen. Jg kör på efter mina förutsättningar; aldrig riktigt nöjd, men ändå ganska ofta rätt så glad.

Gott slut - Gott nytt!

6 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Jag tycker att du ska vara väldigt nöjd med ditt plogg! Den har gett mig mycket inspiration och en del nya matfavoriter, är helt såld på t.ex. långlagat! Just nu har jag en anka i ugnen, den har varit där i snart 10 timmar... Ska bli intressant att se och smaka hur den har blivit! Hoppas att du fortsätter med din blogg på ditt sätt till vår glädje! God fortsättning på det nya (mat)året!
  Leena

  SvaraRadera
 2. Man blir imponerad av att följa dig! Att du hinner med 4 ganska små barn och ordinarie jobb! Håller med dig om att ambitionerna för matbloggande ofta ligger på proffs-nivå när det gäller fotografering och grafik. Man kan känna sig lite liten, och drar sig för att publicera bilder när systemkamera inte finns till hands, eller ljusförhållanden inte är de rätta. Din ton är precis på pricken! Vi är glada när det kommer, vi vet att vi har något gott att vänta på!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med tidigare kommentarer. Din blogg är jättebra, jättegoda recept med tillhörande texter. När ditt livs fylls av annat har vi en stor receptbank att ösa ur.

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. Jag är så glad och nöjd över att du finns och är alldeles "vanlig" :). Och eftersom jag verkar ha mindre tid över att läsa matbloggar nuförtiden passar det mig utmärkt att det inte är flera sidor jag måste ta igen när jag tittar in ;). Jag letar ofta inspiration här hos dig och har lagat flera av dina recept - det kommer jag fortsätta med!
  Tack för att du lägger din tid på bloggen, det uppskattar jag enormt.

  Ett härligt 2013 önskar jag dig!

  SvaraRadera
 5. Hurra! Jag sällar mig till den övriga skaran
  /Sara -tillika 4-barnsmamma

  SvaraRadera
 6. Jag imponeras också av alla väldigt snygga bloggar med fantastiska foton, men om inte texterna är läsvärda så återvänder jag inte. Dina texter är väldigt läsvärda. Gott nytt år!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...