måndag 21 januari 2013

Matbloggarresa till Helsingfors - #muhelsinki13

I helgen var jag i Helsingfors på en matbloggarresa som visade sig ännu trevligare och än mer imtressant än jag nbågonsin kunnat föreställa mig. Jag tycker alltid att det är roligt att träffa andra matbloggare, men det var tacka vare Kicki Norman jag vågade ta riskenn att bege mig på en resa med idel okända; Kicki, som numera utöver att vara chefredaktör på Daisy Beauty driver matbloggen Moster Ullas. Utöver Kicki och Momas Kitchen var de övriga, Den vassaste kniven, Gulfager och Matdelikat för mig okända matbloggre. Jag har inget emot att träffa nya mäniskor, men att sätta sig på en färja med idel främlingar, det kräver ett visst mod, som jag inte riktigt vet om jag besitter.

Med dynamiska, spirituella och roliga Kicki har man inte tråkigt en sekund. De övriga på resan som var nya för mig visad sig vara otrolig trevliga bekantskaper. Tillsammans åt och drack vi, diskuterade matbloggande, bloggetik och marknadsföring samt upplevde några fantastiska timmar i Helsingfors då vi deltog i Food Sightseeing Helsinki guidade av den fantastiskt kompetenta guiden Tanja Karonen.

Under vår rundtur i Helsingfors provsmakade vi såväl ål och (kusligt) nejonöga samt fantastiskt rökt renkött och traditionella friterade köttpiroger i anrika butiker i Gamla Saluhallen.

Jag köpte grymt goda finska ostar och trevliga tillbehör till dessa när vi besökte fantastiskt fina mataffären Anton & Anton.

Att komma in från kylan och avnjuta smaksensationer i chokladhimlen Chjoko var en ren njutning. Pralinerna var lika vackra som de var goda, och jag köpte givetvis med mig lite choklad hem.

Slutligen avnjöt vi en läcker lunch i den sympatiskt industriruffa miljön i restaurang Kellohalli.

Valet var enkelt för mig - en kycklingleverpastej som är den krämigaste jag smakat, med svampchutney som tillbehör, samt perfekt pocherat ägg med rökt lax och hollandaise. Ett glas riesling till det, och jag spann som en katt.

För mig var det en upplevelse i sig att åka Finlandsfärja, då jag aldrig tidigare upplevt att övernatta på en båt. Vi hade av Talling Silja blivit placerade i bekväma och rymliga hytter.

Vi fick äta Tallink Siljas signaturmeny, och den var kanske inte riktigt vad vi väntat oss. Den började bra, med en fantastisk förrätt, och vinerna var mycket bra. Det är för övrigt vinerna som styr menyn, vilket alltid är spännande. Jag måst ändå skriva som det är, och tillstå att jag var glad att jag inte själv betalade för denna måltid. Den höll inte riktigt måttet.

Vad som däremot höll måttet, det var lördagskvällens besök på restaurang Happy Lobster på Tallink Silja. Det fåniga namnet till trots är detta en riktigt bra skaldjursrestaurang, där vi smorde kråset med hummer, ostron, skaldjursplatå och blini med löjrom.

Vi upplevde också nattlivet på båten två kvällar i rad. Exotiskt, minst sagt, och vissa av oss kände oss som morsor på stan när vi gjorde en avstickare in på discot. Förbaskat kul hade vi, lika fullt.

Upprymd, och med tunga påsar i händerna, klev jag av färjan med ett stort leende på läpparna. Matbloggare är ett sällsynt trevligt släkte, den saken är säker. Tack än en gång, Kicki och alla andra, för en fantastiskt trevlig resa.

6 kommentarer:

 1. Visst är båtarna speciella. Exotiska.

  Tack för tipsen, spar dem om jag nu hamnar där igen, i Helsingfors.

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig resa ni verkar ha haft!

  SvaraRadera
 3. Tack själv för att du hängde med! Det måste vi göra om snart.

  SvaraRadera
 4. Tack själv, fy, så trevligt det var!

  SvaraRadera
 5. Tack själv! Det var supertrevligt!

  SvaraRadera
 6. Jag vill besöka Helsingfors och äter allt detta smaskiga! Min flicka skäller mig på grund av det faktum att jag spelande och spela enarmade banditer https://basta-casinon.se/spelautomater/ . Men hon ännu inte vet att jag vann pengar. Nu kan vi åka på en resa. Det kommer att bli en stor överraskning för henne. Tack för inspiration!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...