
2 kg färska kycklingben
6 msk Chef Paul Prudhomme chicken magic Glaze
1 syrligt äpple (granny smith)
0,5 dl honung
1 dl äppelcidervinäger
2 dl barbeque sås (vi valde ICA´s egen) 1.Fördela kycklingbenen i två fryspåsar. Häll ned 3 msk Chef Paul Prudhomme chicken magic i varje påse.
2. Knyt till påsarna med mycket luft kvar, och skaka så att kryddona fördelar sig över kycklingbenen. Låt ligga i ca 1 timme.
3. Riv äpplet fint med hjälp av ett microplane rivjärn och blanda med barbequesås, äppelcidervinäger och honung.
4. Sätt ugnen på 200 grader i god tid innan kycklingbenen ska tillagas.
5. Lägg ett galler över en långpanna. Ett bra tips är att klä långpannan med alufolie, så slipper du omständlig diskning.
6. Placera kycklingbenen plant på gallret. Sätt in kycklingen i ugnen. Låt stå i ugnen ca 20 minuter. Vänd dem efter 10 minuter.
7. Ta ut kycklingbenen ur ugnen. Höj temperaturen till 250 grader, samt slå på grillfunktion.
8. Plensla kycklingbenen med glaze, och sätt in dem i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut benen, vänd dem och pensla andra sidan. Ställ tillbaka dem in i ugnen i 5 minuter. Upprepa detta ytterligare en gång om glazen räcker till. 9. Ta ut och låt svalna tills de är ätvarma.
Hej Annika! Detta måste förstås lagas, och nu undrar jag bara var jag får tag på Chef Paul Prudhomme chicken magic?
SvaraRaderaJag undrade också det. Jag bara MÅSTE ha något som stoltserar med ett så skrytsamt epitet som "magic"!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaÄven jag vill veta var det går att hitta kryddan! Receptet låter jättesmarrigt och lätt att åstadkomma:-)
Vi har testat flera chef Paul kryddblandningar och de är verkligen att rekommendera. De finns i ganska många välsorterade mataffärer (och på Martin Ohlsson)
SvaraRaderaImportör till Sverige är Risberg och de har lite info: http://www.risbergimport.se/chefpaul/index.html
Annars finns den stora amerikanska siten http://www.chefpaul.com/
Den bästa och mest allround är "Barbecue Magic ". Den fungerar verklige till det mesta; Nöt, fläsk, kyckling, ..
http://www.chefpaul.com/site.php?pageID=365&iteminfo=1&productID=6
MVH
A
Populära färdiga kryddblandningar brukar man lätt hitta bra recept på.
SvaraRaderaChef Paul Prudhomme's Poultry (Chicken) Magic:
http://www.topsecretrecipes.com/Chef-Paul-Prudhommes-Poultry-Magic-Recipe.html
Om just det receptet är bra vet jag dock inte...