söndag 16 september 2012

Höstens inspiration är av nygammalt slag

Vår gode vän P visade mig för en dryg månad sedan två böcker han hittat (och fyndat) på Bokbörsen. För de av er som inte känner till Bokbörsen så kan jag berätta att det är en våt dröm för en gammal antikvariatsnörd som jag själv. Jag har köpt en hel del böcker där de senaste åren, men inte några kokböcker. Det vill säga, inte förrän jag såg de två böcker P hade köpt, och kände att jag också ville äga dem.

Böckerna i fråga har ett par år på nacken. De kom ut på den tiden då en kokbok vara väldigt långt ifrån vad dagens kokböcker är. Ytterst få eller als inga bilder, och relativt tät text. Ingen coffeetable book, ingen visuell matporr - tvärtom. Däremot är böckerna fulla av härliga recept. Inte så värst moderna eller spektakulära, men oerhört lockande - och, inte minst, mängder av recept som går att anpassa till CrockPot.

Jag tror att vp CrockPot kommer rädda hösten. Två långlagade måtider i veckan, minst, så förenklas vardagslogistiken avsevärt. Det är inte konstigare än så.

Den första boken är, som ni ser, Det klassiska franska köket.

Den andra boken, med den tjusiga framsidan, har titeln Det franska lantköket.

Nu återstår bara att se vilka recept från dessa böcker som först kommer tillagas av mig. Tack än en gång, P, för tipsen.

3 kommentarer:

 1. Den första boken blev jag sugen på när du visade den första gången. Den andra,Eileen Reeces har jag och håller med. Då och då bläddrar jag i den. Mycket att läsa igenom. Tät, som du skriver. Mycket "franska" recept.

  SvaraRadera
 2. Hade ingen aning om att bokbörsen fanns, så TACK! Hoppas hitta egna ex av föräldrarnas kokböcker som de inte vill släppa ifrån sig... :)

  SvaraRadera
 3. Fransk mat: Jag tror att detta är böcker som bara växer med tiden! Minst sagt mycket att läsa.

  Matarkivet: Där ser man, jag tänkte just att det skulle komma någon till nytta. Lycka till med bo-jakten!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...