onsdag 4 juli 2012

Thai-inspirerad sallad på glasnudlar
- enkel, och vansinnigt god

Denna nudelsallad är det perfekta tillbehöret till thainspirerat fläsk i jordnötssås. Tro mig, för jag åt det så sent som härom kvällen.När sommaren nu äntligen behafgar hedra oss med sin närvaro passar sådana här salladsrätter perfekt att servera. Den som så önskar kan blanda räkor i salladen. För en autentisk smak ska det vara thailändska torkade (antar jag), men det smakar gott öve med vanliga. Då mår räkorna särskilt bra av att man gör en halv sats extra av dressingen och låter dem marinera en stund innan serveringen.

Nu profiterar jag helt skamlöst på min mans matlagning, ännu en gång, för det är han som gör denna goda sallad. Pröva, för det är godare än bilden kan visa, och då är ändå bilden ganska så aptitretande, inte sant?

Thai-inspirerad sallad på glasnudlar
300 gram glasnudlar
1 rödlök 1 röd pepparfrukt
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
saft från 2 limefrukter
0,5 dl fisksås
0,5 dl socker
0,5 dl torrostade jordnöter, hackade

1. Blanda limesaften, socker och fisksås i en liten skål.
2. Skiva vitlöksklyftan lövtunt och lägg i dressingen. Låt stå och dra i tio minuter.
3. Skiva rödlök ytterst tunt.
4. Dela pepparfrukten (provsmaka och ta bort eventuellt kärnorna om den är mycket stark) , och strimla dem tunt.
5. Koka glasnudlarna enligt instruktioner på paketet.
6. Plocka bladen från koriandern (spara lite till serveringen)och hacka grovt.
7. Koka glasnudlarna, och häll dem i ett durkslag så fort de är färdiga. Skölj dem omsorgsfullt i rikligt med kallt vatten, annars klibbar de ihop.

8. Häll nudlarna i en skål. Sila över dressingen (vitlöksskivorna ska inte med), och blanda väl. Vänd därefter ned rödlök, chili och koriander.
Häll upp salladen på ett stort fat när den ska serveras. Strö gärna över lite extra korianderblad och hackade jordnötter.

3 kommentarer:

  1. Nu blev jag sugen på det du precis skrev, men jag kör nog på satayspett med kyckling och jordnötssås till. Himmel så gott!

    SvaraRadera
  2. Matarkivet: Åh, satayspett med kyckling och jordnötssås är ju fantastiskt gott, och lär passa hur bra som helst med en sådan här sallad :-)

    SvaraRadera
  3. Gott gott! Tyvärr blev jag blåst på det fina sommarvädret jag hade beställt till ikväll, men det funkade vid köksbordet också.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...