lördag 7 juli 2012

Fläder-GT med jordgubbar och mynta -
sommarens somrigaste drink?

Här kommer ett riktigt gott drinktips innehållande just jordgubbar, passande nog så här dagen efter alla jordgubbstipsen. Det här känns som en riktig julidrink. Jag tog vad som finns att tillgå här hemma, och av hemkokt flädersaft, jordgubbar från frysen och mynta ur rabatten (samt givetvis Bombay Saphire ur barskåpet och tonic ur kylskåpet) blandade jag till sådana här läckert somriga drinkar.

För den som av olika skäl avstår alkohol, kan jag lova att det smakar lika gott med enbart flädersaft och tonic. För oss andra kan jag säga att en gin av god kvalitet är avgörande för att smakerna ska gifta sig fint med varandra. Denna drink smakar distinkt gin, men en påtaglig tom av fläder, utan att för den skull kännas det minsta sötsliskig. Hemkokt flädersaft är fantastisk. Försök inte ens blanda till detta med de köpta varianterna. De är helt enkelt inte lika koncentrerade, och smaken blir inte ens i närheten.

Jordgubbar som isbitar, och myntablad som dekoration - lite barnsligt, lite 80-tal, men både vackert och gott. De frysta bären läcker ur sig både smak och färg, och gör drinkarna ännu mer visuellt tilltalande. Myntan, den bidrar med smak och inte mins med färg. Jag var lite feg. Tveka inte att ta en hel kvist och köra ned i glaset, om du prövar detta. Det blir garanterat både snyggt och gott.

Fläder-GT med jordgubbar och mynta (2 drinkar)
10 cl gin
5 cl hemkokt flädersaft
4 frysta jordgubbar
2 myntakvistar
tonic

1. Fyll två glas till hälften med is. Lägg två jordgubbar i varje glas.
2. Häll i gin och flädersaft.
3. Fyll upp glasen med tonic, och rör om.
4. Stick ned myntakvistarna i glasen, och servera.

5 kommentarer:

 1. Smaskigt värre! Massor med vitaminer; solkysssta jordgubbar, fläder och citron -inte dumt.

  SvaraRadera
 2. Så gott och somrigt det låter!

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde denna drinken i lördags, väldigt läskande och god!
  / Siv

  SvaraRadera
 4. Den är ju väldigt lik den alkoholfria Almedalsdrinken http://almedalsdrinken.se/ , som vann utmärkelsen Hetast i Almedalen förra veckan! http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3505174.ece

  SvaraRadera
 5. Fransk mat: En riktig höjdare :-) !

  Maja: oerhört somrigt, vansinnigt gott!

  Siv: Kul att du tyckte om den!

  Kerstin: Har de så god smak i Almedalen ;-)?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...