tisdag 3 juli 2012

Tomatfrossa

Det är så härligt att kunna frossa i välsmakande grönsaker. Tomatsäsongen gör mig barnsligt lycklig - jag kan sitta och trycka i mig hur många som helst, när de är solmoget välsmakande och djupt röda, så som de är nu.

Dena sallad kom till en kväll i augusti förra året då jag ville ta vara på vad köket hade att erbjuda. Kombinationen körsbärstomater, fetaost och chorizo blev fantastiskt god - jag hade knappast väntat mig något annat. När man dessutom har möjlighet att smula över färska örter från trädgården och ringla över lite riktigt god olivoja, då har man en riktigt lyxig sallad.

Det krävdes egenodlade oregano för att få mig att inse att min gamla skepsis mot denna aromatiska ört nog var felaktigt grundad i någon oavsiktlig överdosering. Förra sommaren smaksatte jag allt från potatissallad till (tro det eller ej) bearnaisesås med oregano.

Denna stora portion mättar en riktigt hungrig vuxen, eller två lite mindr hungriga personer som kanske vill komplettera med en bit bröd. Att servera salladen på en grillbuffé går givetvis alldeles utmärkt, det också.

Sallad på tomater, fetaost och chorizo med oregano och svartpeppar (1 portion)
300 gram tomater
150 gram ekfatslagrad fetaost
100 gram chorizo
fruktig olivolja
färsk oregano
svartpeppar

1. Kvarta tomaterna, och lägg dem i en grund skål.
2. Smula över fetaosten.
3. Strimla chorizon, och fördela den ovanpå fetaosten.
4. Ringla över olivoljan, dra ett par drag med svartpepparkvarnen.
5. Finhacka sist av allt den färska oreganon, och strö den över salladen.

2 kommentarer:

  1. En sallad helt i min smak - mums!!

    SvaraRadera
  2. Matarkivet: Tack! Visst är det en ljuvlig tid på året?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...