måndag 16 juli 2012

Påfyllning av Le Creuset

I lördags begav vi oss till Barkarby Quality Outlet i norra Stockholm. Jag har inte satt min fot på detta ställe på åratal, men fick via en kommentar till mitt inlägg om vår stora buffégryta veta att där faktiskt finns en Le Creuset-butik .

I butiken finns såväl andrasortering som förstasortering, och även om där inte finns allt, så finns där mycket. Vi köpte faktiskt tre nya skålar, och kunde vid hemkomsten genom några snabba sökningar konstatera att vi helt klart sparat ett par hundralappar på varje objekt.

Dessa skålar fyllde helt klar upp ett tomrum i vårt kök. Vi är väldigt förtjust ai vitt porslin och då kan det minst sagt behövas något som lyser upp. Praktiska är de också, inte bara snygga. Den största skålen har jag sett förr, men den äggformade skålen och det mindre fatet hade jag inte tidigare stött på.

Den stora skålen är förresten ett samtalsämne i sig. Bilden här ovanför visar väl med all önskvärd tydlighet att man verkar använda den väldigt olika i olika länder? Här hemma kommer den nog alternera mellan att fungera som pastaskål och som salladsskål. Som degskål tor jag knappast den kommer fungera i vårt kök.

Har ni vägarna förbi, så kika in. Jag spanade på fler saker, men sansade mig - den här gången. Vem vet, det kanske blir ett besök till, innan sommaren är slut?

2 kommentarer:

  1. jag verkligen älskar deras produkter, har själv en gryta som jag vårdar ömt! synd bara att de äro så dyra men nu kanske jag får ta en tur till denna andrahands sortering för att utöka mitt förråd, tack för tipset!!

    SvaraRadera
  2. De är så fina! Saladier kallar man alla skålar i Frankrike, även om de inte används till sallad! :-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...