torsdag 12 juli 2012

Min mans tortiglinoni med sås på "fusk-chorizo"

Trots att det så här års grillas runt om i vårt land som om livet berodde på det, så finns det kvällar då åtminstone min familj är sugen på något som inte tillagats över glödande kol. Nu njuter vi av semestern, och jag njuter i dubbel bemärkelse, då min man passar på att ta plats i köket.

Vi är båda lika matlagningsintresserade, min man och jag, och det är verkligen inte enbart symboliskt att han har en egen etikett vid namn Min mans mat. Det enda som skiljer oss är att jag bloggar, och har förmånen att kunna tillbringa mer tid i köket. Vi har lite olika inriktningar i vår matlagning, som tur är, då omväxling trots allt förnöjer, förutom att det givetvis breddar utbudet på den mat som serveras här hemma.

den rätt min man serverade ärm kvällen hade måhända lika gärna kunnat tillagas av mig, men nu var det han som fick den strålade idén att göra en tomatbaserad sås med vad han själv kallar fusk-chorizo. Jag har själv skapat rätter med fusk-salsiccia, så konceptet att blanda till en sorts variant på korvsmet är inte det minsta främmande för oss.

Min man blev lite besviken över att färsen inte höll ihop bättre i såsen, men det får stå för honom. Övriga familjemedlemmar smorde kråset med denna sällsynt goda pastarätt, som jag hoppas snart igen få serverad till middag.

Min mans pastasås på fusk-chorizo
2 röda paprikor
2 schalottenlökar
olivolja
400 g fläskfärs
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk stark rökt paprikapulver
2 krm chipotlepulver
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpure
salt

1. Ta ut kärhuset och dela paprikorna i stora bitar.
2. Skapa schalottenlöken och dela grovt.
3. Lägg paprika och lök i en mixer och finfördela noggrant.
4. Värm olivolja i en liten kastrull, och fräs försiktigt paprikapulver och chipotlepulver.
5. Tillsätt lök- och paprikasmeten, och låt den puttra på medelvärme i cirka fem miuter, så att den kokar ihop.
6. Dela baconet grovt, och mixa till en färs. Blanda med fläskfärsen, och häll sedan i lök. och paprikafräset.
6. Salta efter smak.
7. Hetta upp olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatkonserv, tomatpuré och riven vitlök.
8. Låt såsen koka upp, och småputtra i cirka femton minuter.
9. Forma små, frikadellliknande kluttar v fläskfärssmeten, och lägg försiktigt ned dem i såsen.
10. Vänd varsamt i såsen med en spatel.
11. Koka kort pasta av valfri sort medan såsen försiktigt puttrar. Vänd runt såsen med den nykokta pastan, och servera omedelbart.

1 kommentar:

  1. Alltså rigatoni och annan rejäl pasta saknas när jag nu är inne på tredje månaden eller så med LCHF. Eller saknar, när jag ser sånt här så. Får kompensera i Italien och drygt en vecka. Då finns ingen diet.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...