tisdag 14 februari 2012

Nya vänner i matbloggosfären?

Ända sedan den ganska usla, men ändock användbara sajten Bloggtoppen hackades och stängdes ned i slutet av oktober förra året, har jag saknat ett ställe där jag kan botanisera bland Matbloggar. Där fanns otroligt nog fler än tusen registrerade svenska matbloggar.

Trots sin ålderdomliga design och sin tveksamma trafikmätning var sajten i fråga en veritabel guldgruva när det handlade om att ha lite koll på vilka matbloggar som var up and coming, och inte minst kunna botanisera bland nytillskott i denna vår konstant expanderande sfär.

Jag ska inte ens ge mig på att gissa hur måmga nya matbloggar som startas upp varje vecka, men nog är det et flertal, det vågar jag nog gissa. Själv har jag sedan många år favoriter jag följer. Somliga har jag träffat många gånger och blivit vän med. Andra skribenter jag tycker mig ha fått en närapå vänskaplig relation tilltrots att jag aldrig träffat dem i verkliga livet. Det är det som den fantastiska bieffekten av att blogga.

Nu skulle det vara både spännande och intressant om ni ville ge mig era bästa matbloggtips. I höger kolumn här på bloggen, en bit ned, syns de bloggar jag redan upptäckt och följer. Vad har jag missat? Ni känner mig nog såpass väl vid det här laget att jag tror ni kan avgöra vad som tilltalar mig. Jag ser fram emot era tips.

7 kommentarer:

 1. Jag vet inte om vår stil tilltalar dig (jag har nyligen börjat följa dig)så besök oss och se! Vi bloggar soppor och betraktelser om matlagning under hela 2012.
  http://44soppor.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Kanske inte någon favoritblogg, din är ju så bra men ett tips. På Bloglovin.se kan du dels prenumerera på uppdateringar och dels finns där i princip hela listan med alla bloggar i olika kategorier som fanns på bloggtoppen.

  Eva

  SvaraRadera
 6. UNO: Tack för tipset, och kul att du hittat hit! Jag ska givetvis titta in hos er.

  Lena: Jag tog bort dina kommentarer som du önskade. Du är inte den enda som läser snabbt ibland, kan jag trösta dig med ;-). Jag tror det är tveksamt om Bloggtoppen någonsin kommer tillbaka. Den levde ju redan på övertid, som det var.

  Eva: Jaså, det är Bloglovin jag ska ge mig på? Då får jag väl ta och spana där. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Hej Annika.
  Jag är en ny bloggläsare hos dig och tycker välkdigt mycket om att läsa din blogg. Många tips har jag fått speciellt när jag bjudit hem gäster. Du efterfrågade några bloggar med liknande inriktning och här kommer 2 som jag läser.
  Hoppas det kan vara något.
  Hälsningar Monica i Sorunda

  http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/

  http://www.heavenlycupcake.se/

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...