fredag 24 februari 2012

En helg med mat och dryck

I eftermiddag tar jag tåget ned till Göteborg, tillsammans med våra två äldsta barn. De ska tillbringa sportlovet där, och själv stannar jag över helgen, för att sedan återvända till Stockholm på måndag eftermiddag. Jag är mycket skeptisk till SJ's förtäring på X2000, så chanserna är stora att jag tar med mig några smørrebrød från Jacobs som färdkost. Det har blivit något av en tradition för mig, när jag åker tåg vid lunchtid eller senare.

Jag kan inte låta bli att fundera kring om inte SJ hade kunnat erbjuda en liknande meny till sina resenärer? Tänk om man hade kunnat förbeställa ett par smørrebrød och en öl när man bokade sin biljett, och sedan hämta dessa i Bistron. Inte vore det väl så omöjligt? I första klass kan man ju förbeställa mat. Här tror jag att SJ skulle ha en hel de att vina på att vara lite mer innovativa.

På lördag ska jag tillsammans med min vän och matbloggarkollega Miss Meister besöka matmässan Passion för mat. Vi besökte mässan förra året, och tillbringade där en riktigt eftermiddag. Jag blev rent ut sagt förtjust i detta evenemang, som är raka motsatsen till den mässa som tidigare hette Det Goda Köket, men som nu går under namnen Mitt Kök, och som går av stapeln varje höst i Älvsjömässan här i Stockholm. Allt det jag saknat på den sistnämnda mässan hittade jag på Passion för Mat. Små utställare, små montrar, generöst med smakprover och en allmänt gemytlig stämning. Färre svulstiga utställningsbås för vin och sprit, och mer av mat.

Det skulle vara alldeles för stereotypt och förutsägbart att försöka formulera någon teori om att det är ett annat kynne på min födelseort, men det ligger kanske ändå något i detta? Främst handlar det givetvis om att Passion för Mat är en mindre mässa, och att den därmed sannolikt tilltalar och möjliggör för mindre företag att ställa ut och visa sina produkter.

Nu finns det givetvis inga garantier för att jag blir lika förtjust i mässan i år, men jag tror att chanserna är goda att jag kommer därifrån med smakupplevelser och en eller annan välfylld kasse.

På lördagskvällen ska jag tillsammans med några vänner besöka Björns Bar, ett av mina favoritställen i Göteborg. Av någon anledning verkar inte deras hemsida riktigt fungera, men här har ni Facebookgruppen. Jag ser lika mycket fram emot mat och dryck som att träffa vännerna.

Av dessa angenäma anledningar önskar jag er en trevlig helg, några timmar i förskott. Det dyker kanske upp något inlägg under helgen, för jag vill inte att det ska eka alltför tyst här inne. Jag ska ta och återblogga mitt bästa på brownies, sådana som jag serverade med körsbärsglassen jag bloggade om härom dagen.

Dessutom måste jag berätta om hur bra det fungerar att laga till fläsklägg i Crock Pot, och hur det blir när man lagar till en variant på pulled pork av resterna från sagd fläsklägg.
På återseende, inom kort.

4 kommentarer:

 1. Mässan låter toppen. Blir svårt avundsjuk!
  Ha det så trevligt och hälsa Åsa

  SvaraRadera
 2. Jag var där idag, massor med härlig shopping och matlagning :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Annika! Jag läser ding blogg så gott som varje dag och jag måste säga att jag gillar dina inlägg och recept. Jag ÄLSKAR brysselkål så jag provade din kombination av brysselkål och 2 sorters dijonsenap med kallpressad rapsolja och jag (samt sambo) blev förälskade, det smakade hur gott som helst! Vi hade det till ugnsstekt lax och till det drack vi Pierre Sparr (nr 2190), underbart gott. Fortsätt med dina inlägg, du är en stor inspiration för mig, tack//Joakim

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du har haft en härlig helg i Göteborg. Vi vände i dörren i går till mässan, kön in var sanslöst lång.
  Instämmer att BB bar är helt fantastisk, har aldrig varit missnöjd när jag gått därifrån.....) Yammi...:)

  tack för en bra blogg!
  häls Malin

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...