måndag 4 mars 2013

Terra del Vino - en vinprovarkväll utöver det vanliga


Signore Angelo Coluccia. De svartvita bilderna har jag skamlöst lånat av Fredrik; i sällskap av en sådan fotograf står sig mina egna bilder slätt...
Det är inte första gången jag tack vare bloggvännen Fredrik på Who Cut the Cheeze blir medbjuden på trevliga saker - och förhoppningsvis inte heller den sista. Senast det begav sig var jag tvungen att av familjeskäl lämna återbud på kort varsel - och ni skulle bara veta, vad det sved i själen (och i magen).
I torsdags veckan som gick befann jag mig i ytterst celebert sällskap av bland andra David, Sofija, Red Scream, Kinna och Magnus i Bertazzonis showroom på Torsgatan 5 här i Stockholm. Anledningen till sammankomsten var att Angelo Caluccio presenterade sin hyligen startade nätbaserade vinhandel Terra Del Vino (som Fredrik för övrigt byggt - läs gärna mer här hos honom om kvällen och om Terra del Vino). Vi som samlats för kvällen fick smaka på oerhört spännande viner.

Som jag skrev i min blygsamma krönika på Din Vinguide, så är jag pinsamt, plågsamt och skamligt dålig på vin i jämförelse med mat. Jag råkar dessutom vara välsignad (eller begåvad) med ett överaktivt luktsinne, vilket försätter mig i den prekära situationen att jag bombarderar mig själv med sinnesintryck samtidigt som jag saknar adekvat vokabulär för att sätta ord på de dofter och smaker jag så starkt upplever. En ren plåga, även om jag förstår att det låter som ett litet problem sett ur et större sammanhang.

Några av kvällens viner:

Smakade som en Riesling-smocka

Orange vin - ny upplevelse

Kanske kvällens godaste?

Efter denna utläggning vill jag bara försäkra er om att jag avnjöt viner vars smak inte liknade något jag tidigare upplevt. Ofta äter och dricker jag snarlika rätter och drycker; vanemänniska som jag i likhhet med många andra är. Jag tror nog gärna att jag varierar mig mer än jag i verklighetyen gör. Just därför var det särskilt spännande att få smaka dessa produkter.

Utöver vinerna från Terra del Vino bjöd Roberto Gatti (som syns på bilden ovan) som driver Gattimondopå diverse godsaker såsom bland annat den grymma parmesanosten Vacche Rosse, den godaste jag smakat (som jag hyllat här), och Roberto Carvutto som driver Apuliens Smak bjöd på röror, oliver och sina fantastiska oljor.

Båda dessa trevliga män saluför produkter av högsta klass, som skåpar ut i stort sett allt jag smakat ur vanliga butikers standardsortiment. Bara så ni vet.

2 kommentarer:

  1. Det var väldigt trevligt att träffas igen och visst har de bra produkter de båda herrarna Roberto :). För att inte tala om att det var ett gäng spännande viner, hoppas vi syns snart igen.

    Hade riktigt gott /David

    SvaraRadera
  2. Har svårt att tro att du skulle sakna vokabulär ... ;) Låter som en väldigt trevlig tillställning! Ser fram emot att höra mer om italienska viner från dig! Kram , AnnaKarin

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...