tisdag 19 mars 2013

Grönare högtider med Las Moras

Under 2013 kommer jag tillsammans med fyra andra matbloggare delta i ett riktigt roligt projekt i samarbete med vinimportören Primewine. Det är en receptserie som lyder till namnet Grönare högtider med Las Moras.

Las Moras är ett vin och varumärke med ursprung i Argentina. Det finns både som rött och vitt vin, i bag-in-box och på flaska. I höstas lanserades Las Moras Chardonnay PET; ett KRAV-märkt vin, som både ett bättre miljöval, och som fått mycket goda recensioner från landets vinkritiker.

Mitt och de andra bloggarnas uppdrag är att skapa tre gröna recept till tre högtider under 2013, recept som passar bra tillsammans med Las Moras Chardonnay. Recepten kommer slutligen att sammanställas i en kokbok som kommer släppas under början av 2014.

Projektet Grönare högtider med Las Moras sker också i samarbete med receptsiten Kokaihop.I samband med varje högtid, där Kokaihops läsare tävlar om att komma med i receptboken med ett grönt recept jämte de etablerade matbloggarna. Ni kan alltså, om ni så vill, själva tävla med era bästa gröna recept.

Den första högtiden är påsken. Under denna och nästföljande vecka kommer jag publicera mina tre gröna recept till påsk, och jag hoppas ni ska tycka lika mycket om dem som jag själv gör.

För mig är detta en riktigt rolig, kreativ utmaning. Jag fick så många bra idéer när jag satt och brainstormade, att det nästan var svårt att välja. Tanken är att vi ska utgå från säsongens grönsaker, och det är i sig en utmaning.

De svenska primörerna kommer inte förrän framåt sommaren, och grönsaksdiskarna bågnar av importerade grönsaker. Det kan vara en utmaning att försöka skapa något av de svenska rotfrukter och grönsaker som finns i våra diskar. Varför inte ta chansen att vara kreativa, ni också?

De övriga matbloggarna som deltar är:

Lyxlagat
Salt och peppar
Mat och odla
Mat med vänner

3 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Jag har läst din blogg jättelänge och gillar verkligen dig och din mat! Dock tycker jag på senare tiden att det är väldigt mycket events, företag, juryarbete och tävlingar. Jag saknar dina vanliga mat och receptinklägg helt enkelt. kanske är detta oundvikligt när en blogg växer och folk börjar höra av sig, men jag tycker det är så tråkigt. och exempelvis när bloggare får bokkontrakt så slutar de lägga recept till sina läsare för allt ska vara med i boken...vad tycker du om detta? Vore intressant att höra! Obs, jag tycker självfallet inte att en bloggare har några "skyldigheter", men det är trots allt tack vare att många läser den som detta sker...
  Johanna K

  SvaraRadera
 2. JOhanna K. Tack för att du tog dig tid att skriva en så lång kommentar. Jag medger att mängden recept har varit betydligt mindre de senaste månaderna. En kombination av tidsbrist och stundtals fluktuerande inspiration är en förklaring.
  Sedan är det också så, i ärlighetens namn, att jag gärna tar uoppdrag som jag kan fakturera för. Jag har i många år pumpat ut recept utan att i egentlig mening "få något tillbaka", och tar nu chansen att kunna tjäna lite pengar.
  Samtidigt vil jag betona att jag håller med dig om att balansen mellan dessa uppdrag och de regelrätta recepten inte får bli skev. Detta är något jag funderat ganska mycket kring.
  Jag har en ambition om att nu när ljuset och värmen förhoppningsvis kommer (även fast det känns rätt så avlägset) kunna gaska upp mig och utmana mig själv att prestera lite bättre och mer.
  För mig är bloggen en oerhört viktig del av mitt liv och min person, och jag tackar nej till mycket som jag inte kan förena mig min bild av vem jag och Smaskens är. Bloggen är i grund och botten det viktigaste. Tack än en gång för dina synpunkter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen, tack för ditt svar! Ser fram emot fler somriga matinlägg. Jag förstår verkligen att det är välkommet med betalda uppdrag inom mat. Och förhoppningsvis kanske det i vissa fall leder till att man har råd att lägga mer tid på sin blogg. Tack än en gång för svar!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...