
500 g linguine olivolja
4 vitlökslyftor, finhackade
2 + 1 dl torrt vitt vin
2 burkar hela tomater, avrunna
1 burk cabellinibönor, sköljda och avrunna
ett nät blåmusslor
3 msk bladpersilja, finhackad (skrapade och noggrant bedömda)
1 tsk chiliflakes
Maldonsalt
svartpeppar 1.Koka upp saltat vatten, och häll ned linguine.
2. Häll ned en skvätt olivolja i en rymlig kastrull. Tillsätt vitlök och chiliflakes, och värm runt dem i oljan utan att låta vitlöken ta färg.
3. Tillsätt vinet
4. Mosa tomaterna och blanda ned dem i vinet. Rör om, och låt blandningen reducera tills hälften återstår.
5. Tillsätt salt och peppar.
6. Häll ned de sköljda avrunna canellinibönorna i tomatsåsen, och låt dem bli varma.
7. Häll över tomatsåsen i en skål och ställ, den åt sidan. Skölj inte ur tomatresterna ur kastrullen.
8. Sätt tillbaka kastrullen på spisen, och höj temperaturen till max.
9. Häll i en skvätt olivolja, låt den bli het, men häll i musslorna innan den börjar ryka.
10. Häll i den resterande decilitern vin, och lägg på locket. Ruska på kastrullen några gånger, tills musslorna öppnat sig.
11. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan i ett durkslag. Blanda pastan med tomatsåsen persilja, och häll upp i en riktigt rymlig skål. Häll över musslorna och eventuell resterande vätska. Blanda försiktigt, och servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar