torsdag 7 februari 2013

LRF och Årets Kock

"Genom Årets Kock vill LRF profilera den svenska råvaran och framhäva dess kvalitet och dess unika egenskaper. Det är också viktigt för LRF att förstärka kopplingen mellan kocken och bonden, men också den mellan maten och bonden. Årets Kock är Sveriges största matevenemang och självklart är det viktigt att LRF är med." citat Helena Jonsson, LRFs förbundsordförande.

Om LRF Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs nästan 172 000 medlemmar driver tillsammans 90 000 företag med bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö.

Den goda maten Svenska bönder jobbar för att vi ska kunna äta gott, och för att maten vi sätter på bordet ska vara säker. Med säker mat menar LRF att vi ska kunna lita på att det finns en omtanke om människor, djur och natur hos de som producerar våra livsmedel.

Unika råvaror Svenska råvaror kommer från odling med minsta möjliga användning av bekämpningsmedel och från djurhållning med naturligt friska djur. Det är naturligtvis enkelt att ge djuren antibiotika i förebyggande syfte. Då behöver man som bonde inte anstränga sig. Att jobba med omsorg om djur och natur kräver större insatser och blir lite dyrare. Men det känns så mycket bättre att kunna leverera säkra råvaror.

Läs gärna mer om LRF här.

I morgon är det final i Årets Kock 2013, och vad kan då passa bättre än att påminna om att jag är LRF's Officiella bloggare för Årets Kock? I enlighet med detta uppdrag kommer jag under morgondagen ha särskilt fokus på de aktiviteter LRF står för under den spännande finaldagen på Stockholm Waterfront. På LRF's sajt om Årets Kock kan man läsa det mesta om tävlingen.

Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning - icke att blanda samman med andra tävlingar. Arla och LRF som presentatörer möjliggör Årets Kock tillsammans med Electrolux, Scan, Spendrups och ett antal andra företag och organisationer.

Tävlingen Årets Kock är öppen endast för professionella kockar. Många är de kockar som söker till tävlingen, flertalet säker många gånger innan de kommer med, men bara ett fåtal når semifinalerna och ännu färre når fram till finalen. I morgon tävlar sex manliga kockar om den hedersfulla titeln Årets Kock 2013. Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets Kock.

Årets Kock är ett dotterbolag till mejeriernas branschorganisation Svensk Mjölk och har sedan 1983 arrangerats av svenska mejeriföretag i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.

Under morgondagen kommer jag precis som tidigare under semifinalerna och sista chansen rapportera; denna gång inte enbart via Twitter som @SMASKENS och Facebookgruppen Smaskens.nu, utan faktiskt även här på bloggen.

Stay tuned, som man brukar säga - så får ni se vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...