tisdag 19 februari 2013

Bon Appétit på min iPad

Jag erkänner villigt att jag helhjärtat och med öppna armar omfamnar nya format av såväl böcker som tidningar. MIn älskade Kindle (läsplatta av denna karaktär) är min käraste ägodel, och när jag för första gången läste Bon Appétit på iPad var jag såld. Helt och fullt. Detta är mer än en tidning. Det är en helt annan upplevelse.
Som jag tidigare nämnt, går min relation till denna amerikanska mattidning så långt tillbaka som till 1993. Jag arbetade under ett år som au pair på Island, i en familj som bott som diplomater i bland annat USA, och som hade en stor samling av gamla nummer av just Bon Appétit. Jag blev så förtjust i tidningen att jag inte sällan tog av min ytterst ringa lön och köpte dyra lösnummer i de mer välsorterade tidningsbutikerna i Reykjavik. I nuläget vet jag tyvärr inte riktigt var jag har dessa tidningar (som jag hoppats att jag sparat); de hade varit intressanta att bläddra i, förmodligen främst av nostalgiska skäl.

Bon Appétit på iPad är inte enbart vacker att skåda. Den har också intressanta och välskrivna artiklar, samt den i mitt tycke geniala receptfunktionen Kitchen Mode. Man scrollar enkelt fram tillagningsbeskrivningarna i lagom steg, och med ingredienserna i fetstil. det kanske inte låter så märkvärdigt, men det är stort i sig.

Låter jag en smula frälst? Det är jag också. Jag har inte mycket till överst för tidningar som bara känns pdf:er på iPad. Jag vill ha snygga funktioner, annars kan jag lika gärna sitta och bläddra i en papperstidning.

Lite kul också med en artikel om Saltimporten Canteen i Malmö. Sverige är onekligen ett högintressant matland för många.

4 kommentarer:

 1. Fanns inte den tidningen på svenska ett tag, typ tidigt 90-tal? Eller är jag helt ute och vinterbadar?

  SvaraRadera
 2. Red Scream: Det har jag ärligt talat ingen aning om. Intressant!

  SvaraRadera
 3. Tack för bra inspiration. Jag har ju ingen padda än men det här gör ju att det lockar. Anledningen är nog mest att jag skriver mer än jag läser. Sambon få väl lämna ifrån sig sin mer förstår jag nu. =)

  SvaraRadera
 4. Måste prova jag med. Ibland är jag en sådan bak9tsträvare... Älskar min Kindle och Kindle for Ipad, men har inte riktigt börjat med tidningar än. Ändring!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...