fredag 1 februari 2013

Årets Kock - det börjar dra ihop sig till final

I dag är det bara en vecka kvar till finalen i Årets Kock. Fredagen den 8 februari går svenska mästerskapet i profesionell matlagning av stapeln, för trettionde året i rad. Under finaldagen kommer jag främst följa de evenemang som LRF är iblandat i, och jag kommer även blogga från eventet. Givetvis kommer jag även hålla koll på vad de sex finalisterna ägnar sig åt under de fem timmar de har till sitt förfogande för att tillaga och färdigställa sina två tävlingsrätter. De tävlande i finalen är:

Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm

Leo Frodell, Storstad, Stockholm

Martin Hansen, Grand Hotel, Lund

Jesper Bogren, Norda Bar & Grill, Göteborg

Johan Backéus, Restaurang Lux, Stockholm

Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm

Under finalen har de tävlande totalt fem timmar på sig att färdigställa två tävlingsuppgifter. Den första tävlingsrätten ska tillagas på tre timmar utifrån en råvarukorg, vars innehåll de tävlande får ta del av strax innan finalen. Den andra tävlingsrätten ska skapas utifrån årets huvudråvara fjällröding. Den uppgiften har de tävlande fått förbereda.

Jag har varit närvarande vid finalen vid några tidigare tillfällen, men denna gång har jag dessutom det stora nöjet att genom LRF's försorg vara inbjuden til banketten. Detta ser jag givetvis mycket fram emot.

Semifinalerna och sista chansen i Årets Kock var fyllda av sidoaktiviteter, men finalen är än mer späckad av seminarier, pressträffar och diverse andra aktiviteter - utöver då de otroligt spännande momenten där kockarna tillagar och serverar sina respektive rätter. Det kommer vara en fullspäckad och spännande dag på Stockholm Waterfront nästa fredag, var så säkra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...