fredag 8 februari 2013

Lägesrapporter från Årets Kock

Fullt ös. Två av fyra finalisterna rätter på huvudråvaran dovhjort är klara.

Jag spankulerar runt, minglar med vänner och bekanta och smakar på godsaker som bjuds i sponsorernas montrar.

Märkligt nog känner jag inte riktigt samma spänning idag somjag gjort vid semifinalerna. Kanske för att jag inte följer kockarnas tillagning lika nära? Kanske för att finalen är ett så oändligt mycket större event. Det blir helt enkelt inte samma känsla.

Spännande är det ändå - givetvis. Kul också att ha följt evenemanget några år och kunna se hur det vuxit (ja, även under de få år jag varit på finalen).

Lagom till trettioårsjubileet kanske Årets Kock tar steget till att - nästan - bli folkligt? Åtminstone om det är så som det påstods på det seminarium om mat och makt jag lyssnade på tidigare. Där sades det att så många som 50% av tillfrågade svenskar identifierar sig som matnördar.

Vad tror ni om det?
2 kommentarer:

  1. Jag tror det har gått inflation i ordet "nörd" om 50% anser sig vara det. Många är säkert mer intresserade nu än förut, men för att vara nörd krävs mer. En nörd lever för sitt intresse och kan inte prata om nåt annat. Går in för det 110% med hull o hår. Det tror jag inte 50% av svenskarna gör när det kommer till mat. Eftersom vi fortfarande har ett funkande land kan det ju inte vara så.

    Jag brukar själv titulera mig nörd, för jag är bra på att nörda in på saker. Men inte matnörd, även om jag bloggar om mat osv. Mat är väldigt intressant, men inte på en nörd-nivå ännu. "I don't have hobbies, I have obsessions!"

    SvaraRadera
  2. Håller med trollcafet, men tror att fler idag ser mat som fritidsintresse och bryr sig om vad de äter i större utsträckning, vilket är väldigt possitivt. Dessvärre är det nog i första hand ett helgintresse. Mån-fred ser vi fortfarande mycket billig korv, tacos, köttfärsås o fiskpinnar.

    Hoppas på en förändring även där!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...