måndag 24 oktober 2011

SMASKENS tipsar:
Sanpellegrino Chinotto


Vad kallar man bäst denna dryck? Läsk för vuxna? Sanpellegrino Chinotto har en sådan behaglig bitterhet i sig, samtidigt som den är otroligt läskande. Till färgen må den se ut som en variant på cola, men när man smakar på den inser man genast att detta inte är en sötsliskig dryck, utan en otroligt uppfriskande sådan.

Jag blev tipsad om drycken när jag läste i senaste numret av Gourmet. Vi har tidigare titt som tätt köpt andra varianter av Sanpellegrinos fruktdrycker, men den här var en dittills okänd produkt.

Jag skulle kunna föreställa mig att detta är en dryck man antingen älskar eller avskyr. Själv är jag sedan länge helt såld på såväl Campari som Sanbitter (de små röda flaskorna som bara finns på Systembolaget), så jag är väl inte direkt objektiv bedömare. Nu har vi köpt oss en hel låda på Martin Olsson. Det gäller att fylla förrådet, när man hittar något som verkligen smakar bra.

9 kommentarer:

 1. Det här måste jag prova. Bara flaskorna gör ju att man gärna har ett gäng framme på köksbänken!

  SvaraRadera
 2. Jag måste testa! Sötsliskigt har jag tröttnat på sedan länge och letar efter nånting som är lite syrligt, släcker törsten och är goodi goodi i största allmänhet :D

  SvaraRadera
 3. Låter gott. Jag måste kolla om den finns att få tag på här!

  SvaraRadera
 4. Kan det vara något för en sann Coca Cola människa som jag? Men å andra sidan så dricker jag inte något med alkohol i så jag kanske får vara lite Cola-beroende ;-)

  SvaraRadera
 5. En favorit! Citrusfrukt. Fö älskar jag italienska läskeblask. Bitter apelsin, frisk citron. Sanpellegrino Bitter måste jag köpa hem. För länge sen. Så otroligt fina små flaskor.

  SvaraRadera
 6. Mrs Sunshine: Visst är de snygga?

  Helena Ljunggren: Då är det här säkert något för dig!

  Hivkonditorn: Jag kan ju tyvärr inte tipsa om något annat ställe än Martin Olsson, där jag garabterat vet att de finns.

  brysselkakan: Definitivt värt att pröva, säger jag. Chinotti är precis "lagom" bitter.

  Frederic: Jag håller med - italienskt läskeblask är överlägset. Och Sanbitterflaskorna är så snygga att jag hade köpt dem även om jag inte hade gilat innehållet ;-).

  SvaraRadera
 7. Åh, spännande! Jag är sötsliskighetens moder (eller ja... syster?) så jag håller mig nog till cocacola, men jag ÄLSKAR flaskan, den är ju helt fantastiskt snygg!

  SvaraRadera
 8. Alexandra: Håller med! Och det finns ju en mängd andra smaker, för den som gillar det lite sötare.

  SvaraRadera
 9. Den är jättegod! Enligt min mening är det bara Pommac som slår Sanpellegrino läsken (för det är läst utan tvekan) varav Chinotto är en stor favorit. Dessutom är Sanpellegrino flaskorna en fröjd för ögat.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...