söndag 30 oktober 2011

Min senaste förälskelse


Jag har en i Bryssel boende bloggvän, som bloggar under namnet Brysselkakan. Hon är en alldeles förträffligt trevlig bloggbekantskap, som bara är ett av många bevis på hur många intressanta personer livet berikats med genom att jag bloggar.

Denna hjälpsamma och generösa kvinna erbjöds sig för några veckor sedan att hjälpa mig i min nöd. Jag hade hittat en fantastiskt fin patéform i stengods, från Le Creuset, och mina eftersökningar visade att det föreföll vara omöjligt att få tag på en sådan i Sverige. När jag vid ett tidigare tillfälle skrev om smaksatt dijonsenap, och vilka sorter jag suktar efter, då erbjöd hon sig att hjälpa mig också med detta.

I går träffades vi, och hon var lika trevlig i verkligheten som på bloggen. Som tur var verkar hon tycka detsamma om mig.

Nu sitter jag här och tittar förälskat på det senaste tillskottet i min Le Creuset-familj. Chockerande billig var den, dessutom. Det går inte att låta bli att njuta meningen på kartongen, "Terrine à foie gras et sa presse". Så mycket gåslever lär det inte bli fråga om, men en patéform i den här storleken, med tillhörande presslock, kommer fylla sin funktion här hemma; var så säkra.

8 kommentarer:

 1. Jamen visst är det härligt med alla trevliga människor som man lär känna, det är verkligen en berikande sidovinst av bloggandet!

  SvaraRadera
 2. Perfekt med såna vänner :) och den är ju grymt snygg!

  Le Creuset kommer bli stående inslag här hemma inom kort hoppas jag. Kul sätt att servera små gratiner, puréer och annat i.. fast det får inte bli för stora bjudningar ;)

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande att se vad som kommer att hamna i den där formen. Fin var den!
  //Lottzy

  SvaraRadera
 4. Förstår att du är kär i den. Mitt ha-begär slog till direkt!

  SvaraRadera
 5. Underbart med alla fina vänner man får i bloggvärlden! Vi fick lyckan av att träffa två av våra när vi var i Göteborg förra veckan.
  Att man sedan får fina presenter från vissa är en fin bonus:)

  SvaraRadera
 6. Åh men guuud så fin! En patéform, ja de ska va Annika till de också! Kan man ha den till annat än paté tro? Vilken fin vän du har dessutom... Kram o gonatt!

  SvaraRadera
 7. Kryddburken: Jo, det är nog jag i ett nötskal, det! Man kan nog använda den till precis vad man vill. Och visst är hon fantastisk? Kram tillbaka!

  SvaraRadera
 8. Vilken tur du har, som hittade en sån fin patéform och en härlig bloggvän! :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...