torsdag 27 oktober 2011

Ketchupeffektens efterskalv


Jag hade helt ärligt inte kunnat föreställa mig att blogginlägget jag skrev igår kväll skulle få ett fullt så omfattande genomslag. Detta speglar i sig inte bara aktiviteten i matbloggosfären, utan också hur förödande det är att inte hålla sig inom ramarna för god bloggton.

Det finns gränser för vad som är ett adekvat beteende om man utnyttjar sociala medier som en kommunikationskanal.

Nu har Matilda gjort en pudel. Det är i sig positivt, men det handlade aldrig enbart om mig. Det handlade lika mycket om en raljant och otrevlig ton mot mina läsare, och mot andra matbloggare. När detta levereras av en Pr/Marknadschef, då är det inte underligt att effekten inte låter vänta på sig.

Nu ska vi äta middag. I kväll blir det spagetti och hemkokt tomatsås. Om någon undrar, så kan jag svara: ja, såsen är faktiskt tillagad på Muttis krossade tomater. Tro det eller ej.

9 kommentarer:

 1. Skönt. Och smaklig spis. Hoppas få läsa om ditt recept på såsen, här snart! Kram.

  SvaraRadera
 2. Härligt att det blev liv i luckan efter Matildas synnerligen smaklösa (sic!)blogginlägg.
  Och härligt att du är tillbaka hemma hos dig! Älskar dina recept och ditt härliga, inspirerande sätt att skriva.

  SvaraRadera
 3. Vilken effekt det kan bli av lite ketchup ;-)

  SvaraRadera
 4. Nä, fy bubblan vad klantigt av en PR-chef, "dålig dag" eller inte!

  Ps. Förresten Annika, kul att du är tillbaka "hemma" nu igen! :-)

  SvaraRadera
 5. Muttis tomatkonserver är riktigt bra, fast snäppet bättre tycker jag faktiskt att Coops Änglamark är. Särskilt deras hela tomater på konserv. Tyvärr brukar de vara lite dyrare, men jag passar på att hamstra när det är extrapris.

  PS. Mycket trevligt att du är tillbaka på en förhoppningsvis ickekommersiell SMASKENS.NU och en erfarenhet rikare!

  SvaraRadera
 6. Haha, den artikeln fick mig att börja läsa din blogg. Öhmans mat och vin refererade till den klumpiga artikeln och fick mig bara att klicka in på din blogg och börja läsa :) Jag älskar mat med hela mitt varande och jag tycker det är fruktansvärt arrogant, klumpigt och korkat att 1. säga vad någon annan tycker om mat/produkter, vi är alla olika 2. Marknadsföra det på det sättet 3. Leva ut sin PMS på bloggare. Som sagt, det enda den artikeln fick mig att göra var att börja läsa din blogg, haha.

  SvaraRadera
 7. Fler drabbade....

  http://www.facebook.com/gioiadeli/posts/301184836561311

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...