söndag 6 februari 2011

Att söka på SMASKENS


Min vän AK frågade mig varför sökfunktionen i högerkolumnen här på SMASKENS försvunnit. Jag insåg då att jag inte skrivit om varför jag tog bort den. Så här ligger det till:

Jag tog bort sökfunktionen, helt enkelt för att det inte fungerade. Google-sökrutan som tidigare stod att finna högst upp i högerkolumnen, ovanför bilden av mig, hade funktionen att den arkiverade gamla blogginlägg. Denna arkivering tog sig uttrycket att det var som om de gamla inläggen aldrig funnits, när man söker på dem. Vissa saker som jag själv sökte på, kom inte upp, fast jag visste att jag lagat dem. Det slutade med att jag fick googla efter mina egna recept!

Nu finns det i Blogger sedan en tid tillbaka en sökfunktion, längst upp till vänster på själva bloggsidan. Ni ser den om ni själva tittar högst upp till vänster på SMASKENS-sidan. Med denna sökfunktion hittar jag precis allt. Det är bara att sätta igång och leta; men, givetvis fungerar även etiketterna också bra om man är ute efter något särskilt.

Håll tillgodo, AK, och alla andra!

10 kommentarer:

 1. Men å vad bra. Det där har jag inte ens tänkt på. Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad bra, jag har också hunnit sakna den men har klarat mig hyfsat med etiketterna.

  SvaraRadera
 3. Tack vännen !! Jag vet att det förra sökfältet inte funkade helt optimalt, men med lite knep och knåp så gick det ändå.... Toppen med det nya!!

  Har gjort dina cookies med kanel och ljus choklad i dag.....där kan man snacka smaskens!!! En fråga bara; vad är skillnaden mellan rörsocker och råsocker egentligen???

  KRAM!!//AnnaKarin

  SvaraRadera
 4. Jisses, tack för ögonöppnaren! Detta hade jag inte en susning om..

  SvaraRadera
 5. Tack, det var bra att du förklarade
  detta. Jag lagar ofta mat efter dina recept, det blir alltid så gott tycker jag. Dig kan man lita på!
  /
  Siv

  SvaraRadera
 6. Jenny: Vet inte hur länge funktionen funnits, men den fungerar klockrent. Kram tillbaka!

  Anna E: Då kan du söka på allvar nu ;-)!

  AnnaKarin: Jag skriver råsocker, för det hette det "förr", men menar rörsocker. Tack för att du påpekade att du saknade sökfältet, så att jag fick fingarna ur...

  Receptomaten: Den har de smugit in. Jag blev så glad när jag hittade den!

  Siv: Tack, vilken fin komplimang. Den suger jag i mig!

  SvaraRadera
 7. Din blogg är fantastiskt, tusen tack för all inspiration du sprider.

  En bakningsfråga;när du bakar dina frukostbullar som jäser i kylskåpet under natten, jäser du dem efter utbakningen eller inte?

  Måste pröva bullarna med Butterut.

  SvaraRadera
 8. Då är det alltså ingen skillnad på rörsocker och råsocker??? Paketen ser så lika ut och Anders lyckas alltid köpa fel... ; )
  Kram, AnnaKarin

  SvaraRadera
 9. AnnaKarin: Ja, om det inte nu är jag som är snurrig...men jag har för mig att det står råsocker på Saltås paket, men rörsocker strö på Dansukkers...

  SvaraRadera
 10. Ja, jag har också sett att man måste googla på sina egna saker och vissa saker som jag skrev i början helt enkelt inte visas. Kanske ska göra samma sak som du nämligen ta bort sökrutan. Tack för tips!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...