söndag 7 mars 2010

Korv-kompisar, del II


Jag fortsätter på temat korv-kompisar, helt enkelt för att det pasar såväl årstoden som mitt kynne. I början av februari kände jag en fredag att det var dags för ett gäng fina lammkorvar från Taylors & Jones (det verkar kanske som att jag är sponsrad av dem, men så är inte fallet, kan jag meddela). Jag blev verkligen inte besviken. Bara för att bjuda er på lite korv-matporr, så var jag tvungen att fota de vackra korvarna i rått tillstånd. De var otroligt goda. I synnerhet merguezen var makalös.

Först funderade jag på att laga en gammal potatis-klassiker med sardeller och parmesan (en återbloggning kommer i veckan). Sedan insåg jag att lammkorvarna krävde andra smaker. I all enkelhet blev denna lilla panna med potatisskivor, rödlöksklyftor, klyftade romantica-tomater och feta sådär grymt läcker om det nästan bara blir när man slänger ihop goda saker utan någon större finess. Rustik fredagsmat, när den är som bäst. Det blir smakrikt, ganska mäktigt, och helt enkelt oerhört gott.
Fungerar lika bra mitt i vintern, som i ett foliepaket på grillen en varm sommarkväll. Jag gör en egen notering, inför den säsong som komma skall.

Ugnsrostad potatis med
tomater, rödlök och feta

500 gram potatis
200 gram coctailtomater
2 stora rödlökar
100 gram riktigt fin fetaost
olivolja
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Ringla olivolja i en ugnsfast form. Skala och skiva potatisen, gärna med hjälp av en mandoloin, i 3-4 mm tjocka skivor. Skala och klyfta rödlökarna; klyfta tomaterna, och blanda alltsamman i formen. Ringla över mer olja, och strö över flingsalt.
Ugnsbaka i uppemot 30 miuter, och rör i blandningen med jämna mellanrum. Strö över smulad fetaost när du tar formen ur ugnen.

6 kommentarer:

 1. Du borde vara sponsrad av Taylor & Jones :-)
  Jag bor långt ner i Småland och genom att läsa din blogg har jag fått folk att hanlda korv åt mig i Stockholm och ta med hit ner. Jag är helt såld :-) Dom har verkligen fantastiska korvar.
  /Lena

  SvaraRadera
 2. Det finns ju nästan inget bättre än riktigt god korv. Ser riktigt gott ut det där. Vill du se mer "korv-matporr" så kolla gärna in min korvblogg. (Har precis lagt upp ett inlägg om kalvkorv med dragon och Riesling).

  SvaraRadera
 3. Lena: Otroligt! Vilken köänska av makt jag plötsliugt upplevde ;). Kul att du är nöjd, killarna på T&K`J förtjänar allt beröm de kan få. Och det borde finnas minst en anständig korvbutik i varje stad.

  Korvbloggen: Du har fått besök av mig, och jag lägger genast till dig på min lista över läsvärda bloggar. Fantastisk korvinspiration!

  SvaraRadera
 4. Nej, detta har inget med korv att göra (har bara K's korvstoppning på näthinnan sedan innan jul... ) men kan inte låta bli att tänka på dig nu när jag råkade slå på "halv 8 hos mig" hehehe, bananfisk - är det något som lockar? Jag har förvisso ätit fisk, ris med en äppelcurrysallad till när det begav sig men måste erkänna att jag inte riktigt vet om jag ens skulle vilja kombinera en stor bananbit och kokt torsk i munnen...??

  SvaraRadera
 5. Jag tackar för länken och berömmet, det har redan genererat lite nya besökare.

  SvaraRadera
 6. Åsa: Bananfisk? Jesus.
  Jag är så tacksam att jag inte lät mig lockas att delta i det spektaklet.

  Korvblogg: Tack själv, och varsågod, och väldigt kul att du får fler besökare :)!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...