tisdag 23 mars 2010

Ge mig ert London!


Bilden är lånad.

Sista helgen i april reser jag och min man till London över en långhelg. Nota bene: vi reser utan barn. Detta är möjligt tack vare att mina fantastiska föräldrar ställer upp som barnvakt. Det är stort; inte alla mor- eller farföräldrar hade ställt upp på att passa fyra barn i åldrarna mellan 7,5 och 2 år i fyra dagar och tre nätter.

När vi väl är på plats i London vill vi så klart ägna oss åt shoppning i sådana butiker som vi saknar i Sverige, men givetvis också åt att äta och dricka. Som på beställning fullkomligt sprutar just nu både Anna Billing och Lisa Förare Winblad ur sig fina London-tips; den förstnämnda för att hon var där för några veckor sedan, den senare för att hon är där just nu. Jag kan inte vara annat än lycklig över dessa tillskott till min lista över butiker och matställen väl värda ett besök. Trots detta vill jag vända mig till er, mina kära läsare, med uppmaningen:

Ge mig ert London!

En omöjlig önskan, kan hända; staden är ju så stor, och det finns gränser för hur mycket tid jag är villig att lägga på transporter. Vi kommer att bo mycket centralt, mitt på Oxford Street.
Jag skulle vara hemskt tacksam om ni ville dela med er av de fantastiska tips som säkert många av er sitter på.

I nuläget har jag redan följande fina tips på min lista:

Borough Market
Brindisa
Monmouth Coffee Co.
Neal´s Yard Dairy
Côte Restaurants
Needoo's Grill
Tayyabs
Barshu Restaurant
Ottolenghi
Books for Cooks (så klart!)
Raouls
Fifteen
The River Café
La Fromagerie
Hix
Ba Shan
Fakhreldine

.....ja, och så alla fantastiska tips som jag ännu inte fått, men som kommer nu. Eller hur?

20 kommentarer:

 1. När du är i London måste du besöka världens största bokhandel - Waterstone. Om du som jag älskar att gå omkring omgiven av böcker är det här helt klart värt ett besök. Sen är ju den underbara leksaksaffären Hamleys en upplevelse i sig. Min man hade nog kunnat stanna där hur länge som helst! *ler* Middagstipset till er är en underbar italiensk restaurang som ligger i Chelsea. Restaurangen heter Daphne´s och bjuder på underbart god mat och fantastisk service. Online boka på deras hemsida: daphnes-restaurant.co.uk
  Ha en underbar weekend i London!

  SvaraRadera
 2. Borough Market torde vara passande för en matnörd (hoppas du inte blir förolämpad av titeln, jag ser det som en komplimang). Stor matmarknad som jag definitivt skulle besök om jag var påväg till London i april. Dessutom så är ett besök på Brick Lane för dödligt god indisk mat något jag rekommenderar. Jag behöver nog inte tillägga att jag är avis...

  SvaraRadera
 3. Jag ska till London helgen innan! Lovar att tipsa om jag hittar nåt fantastiskt! Jag ska försöka ta mig till Brick Lane men då för en avstickare till Fournier Street för att titta på Gilbert & Georges hus!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt ni kommer att ha det!!!! Jag älskar London!! Ett av mina goaste matminnen är därifrån. Vi åt underbar indisk mat på en restaurant som Marie K rekommenderat. Kommer tyvärr inte ihåg var den låg eller vad den hette.
  Njut och ha så skoj!! Kram, AnnaKarin

  SvaraRadera
 5. Neil's Yard nära Covent Garden är en mycket trevlig liten innegård med flera små affärer och restauranger som massor av goda vegetariska rätter. Det är dock mysigare på våren/sommaren, men ändå värt ett besök.

  SvaraRadera
 6. Det finns två ställen jag alltid besöker och båda har du nämnt, Borough Market och Books for cooks. Om du ska till det senare passa även på att gå över gatan till charmiga Travel Book Shop om du är det minsta road av böcker, och kryddbutiken runt hörnet. På Portobello road ligger även Hummingbird Café om man gillar cup cakes och fina bageriet Gail´s.

  Vill man få lite smak av Paris ligger ett sockersött och macaronfyllt Ladurees på Harrod´s men jag älskar ostronbarer och föredrar just ostronbaren i Harrod´s saluhall.

  St John är ju en klassiker för matnördar, finns en enklare del om det är svårt att få bord eller bara vill äta enklare.

  Vill man testa något modernare tycker jag att Sketch både är roligt och bra, en restaurang med flera olika avdelningar. De har en bra hemsida. Toaletterna är spektakulära, stora ägg man kliver in i.

  Sen finns ju massor med flera stora och små saker att göra, jag älskar ju bara att gå in i de de vanliga livsmedelsbutikerna.

  SvaraRadera
 7. Jag bor i Marylebone och maste tipsa om ett besok hit! Bland annat Marylebone Farmers Marlet (sondagar endast) och ostbutiken La Fromagerie. Sen finns saklart slaktaren Ginger Pig och en fantastisk chokladaffar som heter Rococo Chocolate Shop. Langs Marylebone High Street hittar du manga bra restauranger - Providores are nog min favorit men kolla ocksa La Relais De Venice och cafeet bredvid ostbutiken. Marylebone ligger ett stenkast fran Oxford Street sa missa inte detta omrade!

  SvaraRadera
 8. Oh, nu är jag bara helt grön av avundsjuka.

  Lunch på Yo!Sushi om ni gillar sushi, finns bla på Harvey Nichols eller Selfridges. Matavdelningarna på Harrods och Fortnum & Mason är givna för besök.
  Jag rekommenderar besök på Kam Tong, 59-63 Queensway för en Crispy Duck. Det är så gott att man kan äta ihjäl sig.
  Afternoon tea finns på massor av ställen, ett lite avsides/lugnare är The Wallace Collection på Manchester Square (ett par kvarter bakom Selfridges).

  Eller varför inte bara ta med en macka ut i Hyde park ?

  Om ni behöver väskbärare...så vet du vart jag finns !

  SvaraRadera
 9. Afternoon tea på Browns är kanon, ring o beställ från hotellet.

  SvaraRadera
 10. Var på strövtåg just i Marylebone och besökte flera av ställena Frida nämnde. Mycket fin del av mat-London!

  SvaraRadera
 11. Åhhh vad kul!! Min första tanke var att tipsa om Books for cooks men den har du förstås koll på (du vet väl att man kan/kunde boka bord och äta där?). Sen tycker jag att kedjan Wagamama är värd en middag. Ha det riktigt bra och rapportera sen!

  SvaraRadera
 12. Susanne: Håller med om Waterstone och Hamleys, de är verkligen obligatoriska. Och tack för restaurangtipset!

  Frida: Båda dina förslag ingår i planen, så att säga ;). Var inte avis, du som flygare och far för det vilda!

  Kristin: Då bara måste du blogga de bästa tipsen innan vi åker - lova det ;)!

  AnnaKarin: Vi kommer ha det underbart, vart vi än går och vad vi än äter. Tack!

  Jonas: Noterat! Jag hoppas ju givetvis potimistiskt att det ska vara härligt försommarvarmt sista helgen i april..

  Bendel: Där rasslade det in en massa bra tips, jag tackar och bockar!

  Filippa: Guld! Tusen tack för tipsen!

  Filippa: Senast vi var i London var det ljuvligt vårväder och det blev en hel del mackor i just Hyda Park. Den här gånmgen vill vi inte upprepa oss, men, vem vet...

  Ingrid: Tack för tipset! Ett Afternoon Tea finns med på listan...

  Anna B: Dit ska vi absolut!

  Åsa: Jag ska ta med kameran och hoppas kunna rapportera en hel del. Ibland drabbas jag dock av pinsamhets-attack och vågar inte fota när jag äter ute. Nu när jag är utanför landets gränser kan jag ju alltid låtsas vara svenska matjournalist ;).

  SvaraRadera
 13. http://www.gordonramsay.com/boxwoodcafe/menus/prixfixe/
  Den här resturangen ska tydligen var mycket prisvärd...

  SvaraRadera
 14. Ladurée har en egen butik på 71-72 Burlington Avenue (tvärgata till Piccadilly). Och när man ändå är i närheten kan man ju slinka in på Fortnum & Mason. Gaucho grill (www.gauchorestaurants.co.uk) kan också varmt rekommenderas. Whole Foods Market (www.wholefoodsmarket.com) är också värt ett besök.

  SvaraRadera
 15. Om ni gillar sydindisk mat, så är Romna Gate i Southgate ett måste. Underbar mat, inredning och personal. Däremot är efterrätterna där inte de bästa, men förrätterna och huvudrätterna är gudomliga.

  SvaraRadera
 16. Om jag inte missminner mig var det i nya Elle mat & vin där var tips på små guldkorn i London.

  SvaraRadera
 17. Åh lyllos dig! Kan inget annat än önska dig en trevlig resa! Har inte satt min fot där sedan 1992 tror jag :/
  Och tips lär du inte lida brist på fast du inte får några från mig.

  SvaraRadera
 18. En guide till London Farmers' Markets kan kanske komma till nytta:
  http://www.lfm.org.uk/markets-home/
  Det finns en del att välja på..........

  SvaraRadera
 19. http://www.fakhreldine.co.uk/
  mycket trevlig och god-goda mezes! micke och jag var väldigt mätta...

  SvaraRadera
 20. Jag var i London en dryg vecka nu över påsk och har massor med inlägg med länkar och tips du går in på min blogg. Klicka på taggarna "länkar" och "London" i min höger marginal så kommer du får massor. Om du bor precis på Oxfordstreet så måste jag som tidigare inlägg naturligtvis tipsa om Fantastiska och anrika Fornum & Mason men också bokhandeln Hatchards som ligger vägg i vägg!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...