lördag 10 april 2010

Fyllda rullar av rökt lax på salladsbädd


Det här är väl egentligen mer av en receptidé, än ett egentligt recept. En perfekt förrätt, som både går snabbt att göra, och i princip är omöjlig att misslyckas med. Ganska snygg blir den dessutom. Vi åt detta som förrätt på påskafton.
Givetvis kan den som vill använda sig av smaksatt cream cheese, men personligen gillar jag inte sådan. Jag är lite besatt av att själv smaksätta; det blir helt enkelt godast så.
Dessa laxrullar blir ganska stora. Det går givetvis bra att få dessa mängdangivelser att räcka till sex personer.

Laxrullar till förrätt (4 personer)
8-12 skivor rökt lax (beroende på storleken)
1 dl Philadelphia cream cheese
2 msk finriven pepparrot
1 dl räkor, skalade och hackade
2 msk gräslök, finhackad
1 salladslök, finhackad
1 msk citronsaft
flingsalt och svartpeppar

blandad sallad, dillkvistar och citronklyftor till serveringen

Blanda cream cheese med pepparrot, gräslök, salladslök, hackade räkor och citronsaft, Smaka av med salt och peppar.
Lägg 2-3 laxskivor omlott på varandra. Fördela en rågad matsked av ostblandningen över skivorna. Vik över från ömse sidor. Placera varje rulle på en lite bädd av blandad sallad. Garnera med en dillkvist och en citronklyfta.

12 kommentarer:

  1. En perfekt förrätt! Jag kan bara hålla med det är roligare att smaksätta själv. Jätte snygg bild förresten!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Håller med om att bilden är fin. Tack för i kväll, och kram!
    Jenny

    SvaraRadera
  3. Mmmm, undrar om det skulle göra sig med t ex förvällda mangoldblad eller kanske t o m vanlig kål? Handlade en bit färsk pepparrot i veckan, kom hem, glömde av och smaksatte rödbetorna med annat istället. Så nu får jag hitta på något nytt att använda pepparroten till.

    SvaraRadera
  4. Åh, det där såg ut att vara hur gott som helst! Det måste jag prova någon dag! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  5. Så klassiskt och vackert, och garanterat urgott! Jag gjorde en liknande rätt till min kompis bröllop, pepparrotsost toppat med rökt lax och inlagd dillgurka.
    Jag är också extremt tveksam till färdigostar, med ett stort undantag, ICAs pepparrotsfärskost, jättegod och fluffig! Min egna favorit smaksättning är lite riven vitlök, parmesan, hackad ruccola och lite citronskal om man känner för det!

    SvaraRadera
  6. Här surfas det runt må du tro, din hemlige bokvän kanske kan bli din hemlige matvän också.;) Intressant att leta sig runt bland alla recept här, man blir riktigt hungrig!

    SvaraRadera
  7. Sofia: Den kändes så härligt vårig. Tack för komplimangen, du som alltid har så snygga bildr. Jag jublar över dagsljuset!

    Jenny: Gott var det. Tack för komplimangen, och TACK för senast. Alltid lika trevligt att få vara gäster hos er.

    Åsa: Mangold, ja, varför inte? Jag tror inte minst att det skulle fungera med riktigt fin, lätt förvälld isbergssallad! Fransmännen är väl mycket för att förvlla sallad, har jag för mig?

    Daniella: Det är en väldigt tacksam förrätt. Bra att impa på de lättimpade med!

    Kristin: Tack! Jo, det vr riktigt gott. Jag kunde t o m tagit mer pepparrot. Ska komma ihåg ditt tips om ICA-osten. Och din favoritsmaksättning låter urgod!

    Anonym: Nej, men så trevligt! Välkommen hit, hemlige bokvän.

    SvaraRadera
  8. Ser jättegott ut! Jag älskar lax, och tycker att det är underbart med förrätter som kan förberedas en stund innan gästerna dyker upp

    SvaraRadera
  9. Recept och tips på smaskiga förrätter kan man inte få för många av!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  10. Anna: Detta är ett perfekt exempel på en sådan förrätt!

    Fröken Dill: Jag tycker detsamma! Drömmer om din avokadomousse med löjrom...

    SvaraRadera
  11. Ska jag vara helt ärlig tycker jag att pepparrotsvisp funkar alldeles utmärkt...

    SvaraRadera
  12. HÄr googlar jag recept pâ förrätter med rökt lax, och trillar in till dig!
    Norpar det här!

    Kramar Sara

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...