tisdag 24 december 2013

Jag önskar er god jul
- kanske med en Christmas Sour?

God jul! Julfriden har infunnit sig och strax ska jag skjutsa in saffranssnurror i ugnen, bakade på deg som fått kalljäsa under natten. Även fast jag absolut anser att vi alla bör vara måttfulla med alkohol, i synnerhet under julhelgen, så vill jag ändå tipsa om den goda drink min man vispade ihop härom veckan. Han kallar den Christmas Sour, och med mandarinjuice som en av huvudingredienserna är det ett minst sagt passande namn.

Vi äter inte traditionellt julbord på julafton, det gjorde vi i söndags på Långbro Värdshus. Nej, här blir det snittar och champagne till lunch, och till middag ankbröst med goda tillbehör. Så gör vi just i denna period i livet. Vad sak har sin tid, och omväxling förnöjer. Det känns ganska skönt att kunna skala ned en smula och inte tillbringa större delen av julafton med att plocka saker i och ur kylskåpet och duka upp buffé. Hur matlagningsintresserad jag än må vara, så finns det trots allt gränser för hur mycket tid jag vill tillbringa i köket en dag som denna.

Jag önskar er alla en riktigt god jul, men god mat och dryck och gemenskap. Nya traditioner, gamla traditioner, förhoppningsvis många glada stunder - och lagom mycket julklappar.
Julefrid!

Christmas Sour (2 personer)
saft från 4 clementiner
0,5 tsk sirap
en skvätt angostura
6 cl Maker's Mark

1. Fyll en mixbägare med is.
2. Hällned ingredienser ovan, och rör tills blandat - skaka inte.
3. Häll upp i glas fyllda med is och dekorera med clementinskal.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...