Varför inte följa denna länk och tävla med ditt eget gröna julrecept?
Sallad på finstrimlad brysselkål med apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino500 gram brysselkål, ansad
1 dl rostade hasselnötter, grovt hackade
1 dl pecorino, grovt riven
Dressing:
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
0,5 vitlöksklyfta, finriven
flingsalt och svartpeppar 1. Strimla ⅔ av brysselkålen fint på en mandolin eller i en matberedare.
2. Plocka loss bladen från resterande mängd brysselkål.
3. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
4. Lägg brysselkålen i en rymlig skål och blanda ned dressingen, lite i taget, så att kålen suger åt sig dressingen. Det kan hända att all dressing inte behövs - salladen ska inte kännas blöt.
5. Lät gärna salladen stå och ta smak av dressingen en stund innan den ska serveras.
6. Lägg upp salladen i en serveringsskål eller på ett fat. Strö över hasselnötter och pecorino strax innan den ska serveras.
Det här lät supergott, bra inspiration till hur man kan ta tillvara på all god kål.
SvaraRaderaJäkla god sallad.
SvaraRaderaEtt mycket bra alternativ till Waldorf salad !
Vi hade den till långgrillad kalkon och det fungerade ypperligt.
Isabelle: Tack - jag rekommenderar verkligen att pröva detta i en eller annan variant!
SvaraRaderaMagnus: Så kul att höra!