tisdag 18 juni 2013

Min mans grillade senapskyckling med
salladslök, vitlök och citron

Jag är bortskämd med de mest delikata grillade rätter; ja, så ser det ut för mig om somrarna. Det vore mig fjärran att beklaga mig över att jag sommartid får ta ett steg tillbaka och lämna plats åt familjens mästergrillare. Det har helt klart sina fördelar att vara bra på olika saker.

I lördags plockade min man fram sommarens grillbibel, läste helt kort, och fann ganska omedelbart det recept som ligger till grund för dessa fantastiska kycklingklubbor. Kombinationen av senap, salladslök, vitlök och citron kunde knappast gå fel. Bland bokens digra utbud av kycklingrecept stack detta ut, och tiggde om att få prövas.

Detta är inte ett svårt recept, men det kräver en smula förberedelser. Bortsett från denna ringa ansträngning är det ganska rakt på. Kycklingklubborna grillas på indirekt värme. Bilderna talar för sig själva.

Vi serverade kycklingklubborna med polenta, som fått smak av mascarpone, chili och majs. Det var en riktigt bra smakkombination - receptet på polentan kommer inom de närmaste dagarna.

Min mans grillade senapskyckling med salladslök, vitlök och citron
8 stycken kycklingklubbor
6 salladslökar, finhackade
saften från en citron
3 rivna vitlöksklyftor
0,5 dl dijonsenap
olivolja
flingsalt
svartpeppar efter smak

1. Blanda samman senap, salladslök, citronsaft och vitlök till en smet.
2. Fyll kycklingklubborna med smeten genom att peta upp en ficka mellan skinnet och låren. Försök göra fickan så stor som möjligt utan att det går hål i skinnet. 3. Fördela smeten jämnt mellan kycklingklubborna, och använd fingrarna för att smeta ut den ordentligt under skinnet.
4. Lägg kycklingklubborna i en form, med skinnsidan upp. Pensla dem med olivolja, och krydda därefter med flingsalt och svartpeppar.
5. Täck formen med plastfolie, och ställ in i kylskåpet. Lås stå i minst fyra timmar.
6. Grilla kycklingklubborna på indirekt värme i uppemot 40 minuter, på omkring 200 grader.
7. LÅt dem vila några minuter innan de serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...