måndag 10 juni 2013

Årets bästa grillbok kommer från Bon Appétit

Kokboksfloden är som en aldrig sinande, stritt strömmande älv. Eller som en syndaflod; lite beroende på hus cynisk man känner sig och hur provocerad man låter sig bli av att kända ansikten och slätstrukna recept skåpar ut verklig kompetens och gediget arbete.

Nu är det som det är. Kreti och pleti bland kändisarna frontar kok- och livsstilsböcker, och det är något man bara måste lära sig att leva med. Mitt upp i allt detta är det en ren fröjd att det också ges ut riktigt bra, ja, rent ut sagt strålande bra kokböcker.

Den amerikanska mattidningen Bon Appetít har förgyllt vår vinter och vår, och nu kommer denna grillbok, The Grilling Book - the ultimate guide from Bon Appétit , förgylla vår grillsommar. Sannolikt även en bra bit in på hösten - märk mina ord.

V har hittills prövat två recept ur denna bok med strålande resultat, och vi har mentalt bokmärkt ytterligare ett lockande dussin.

Kort sagt: om du tycker om att grilla (på riktigt) och söker trevlig läsning och receptinspiration, så tveka inte. Klicka hem den redan i kväll. Ynka 274 kronor - det är minst sagt prisvärt. Närmast ett fynd, i mitt tycke.

Min man säger att det bästa med boken är att den är utformad som en lärobok i grillning. I sig oerhört sympatiskt, inte sant?

3 kommentarer:

 1. Underbart! Nu SKA jag minsann starta min Bon Appetit-prenumeration till paddan. ;-)

  SvaraRadera
 2. Håller den samma klass som Adam Perry Lang's böcker?
  I så fall lovar jag att köpa den :-)
  /Daniel

  SvaraRadera
 3. Adam Perry Lang är i en klass för sig själv men om man nu har allt han producerat så ....


  Denna bok är varierande och inspirerande. Dels enkla "rakt på "recept och mer komplexa recept med många steg och lång ingredienslista.

  Sen är boken lite pedagogiskt upplagd och försöker vara en grillskola för varierad grillning

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...