onsdag 18 juni 2014

Fyra tårtor till midsommar

Tårta till midsommar? Alla har sina traditioner, men jag är övertygad om att det serveras jordgubbstårta till eftermiddagskaffet eller som dessert efter grillmiddagar runt om i vårt land.

Det är absolut inget fel på en vanlig, klassisk jordgubbstårta, men för den som önskar pröva något annat har jag samlat ihop några recept jag själv skapat under årens lopp. Här har ni tårtor med riktigt somriga smaker.

Kombinationen av saftig bisvibotten, kolakräm, vispad grädde och jordgubbar är en riktig höjdare. På bilden som inleder detta inlägg ser ni en midsommartårta som verkligen har min signatur. Kanske inte så konstigt att jag när det begav sig kallade den midsommartårta på Smaskens vis.

På bilden som här ovan ser ni min perfekta rabarbercheesecake. Rabarber är så vansinnigt gott, och under årens lopp har jag samlat på mig många fina recept. En sammanställning av dem hittar den som så önskar i detta inlägg - Rabarber, rabarber.

Denna cocosflarntårta med hallon, som tillkom för några somrar sedan, skapar precis lika bra fylld med skivade jordgubbar; det garanterar jag. Vet ni förresten hur gott det är att smaksätta vispad grädde med en gnutta hemkokt, riktigt koncentrerad flädersaft? Bara ett lite tips.

Om du känner dig ambitiös, och vill pröva något nytt, så rekommenderar jag denna fantastiska flädermoussetårta med hallongelé och halloncurd på mandelbotten. Fantastiskt god, och långt ifrån den gamla vanliga jordgubbstårtan.

Hoppas jag kunnat bjuda på lite inspiration - om inte till midsommar, så till någon av sommarens alla andra tillfällen till tårtkalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...