söndag 14 april 2013

Stekt kyckling och nudlar med five spice, chili,
ingefära och koriander

En kväll i veckan som gick tröttnade min man på att vi så ofta faller till föga för gamla familjeklassiker. Ibland måste man orka utmana sig själv även en vardagkväll, resonerade han, och bläddrade i Jamie Olivers kokbok Jamies dinners för inspiration. Där fann han ursprunget till det som utmynnade i vår delikata middag. Det tackade jag för - själv kunde jag nämligen inte komma på något mer upphetsande än pasta med tomatsås. Man kan inte alltid vara på topp.

Vi valde att steka häften av chilin separat, tillsammans med vårlöken, för att kunna skona våra mindre barns smaklökar. Rätten var ganska kryddstark i sig, så ta det försiktigt med five spice om du känner dig osäker.

Stekt kyckling och nudlar med five spice, chili, ingefära och koriander
500 gram kycklingkött
1-2 tsk five spice
neutral olja
0,5 dl japansk soja
2 msk flytande honung
2 röda chilifrukter, finhackade
4 vårlökar, strimlade
färsk ingefära, skivad - efter smak
400 gram äggnudlar
1 kruka koriander

1. Strimla kycklingköttet.
2.Hetta upp olja i en stekpanna, och bryn köttet i omgångar, tillsammans med hälften av den röda chilin, ingefäran och five spice.
3. Lägg över kycklingen i en skål, och hetta upp lite mer olja i stekpannan. Fräs hastigt resterande mängd chili tillsammans med den strimlade vårlöken. Tag ur pannan.
4. Tillaga nudlarna efter anvisningar på paketet.
5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt, sojan och honungen. Blanda och rör sedan ned nudlarna. Värm på tillsammans med nudlarna under omrörning.
6. Lägg upp på ett generöst serveringsfat, strö över chili- och vårlöksblandningen samt koriander. Servera omedelbart.

2 kommentarer:

  1. Fniss, jag tänkte Jamie Oliver redan när jag läste rubriken. Han har några bra idéer, den gode Jamie!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Saliverade över detta på Instagram också... Bokmärkes!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...