onsdag 10 april 2013

"Vin möter mat" - ett event utöver det vanliga

Snygga loggan har skapats av min begåvade matkreatörsväninna Ylva Fahlqvist, förpackningsdesigner och foodie av rang.

I söndags var jag tillsammans med närmare trettio andra personer inbjudna till ett ovanligt event på restaurang Syster och Bror här i Stocholm. Mina vänner Karoline Nordefors och Fredrik Schelin (för övrigt en av ägarna till restaurangen i fråga) hade slagit sina kreativa och kloka huvuden ihop, och arrangerat ett event för foodies och winelovers. Tanken bakom eventet var att föra samman människor som figurerar i sociala medier och i tidningar och som delar ett passionerat intresse för mat och vin.

Vi delades upp i fem lag, med ansvar för var sin av fem tänkta rätter, med en given huvudråvara. Själv hade jag till min stora glädje hamnat i den grupp som hade rapsgrissida som huvudråvara. Vi fick välja och vraka bland fantastiska råvaror, och hade hel restaurangköket samt hjälpsam kökspersonal till vårt förfogande.

Det blev en uppslupen och mycket god middag med fem fantastiska rätter. Vår grissida serverades med gräddstuvad spetskål och nässlor, samt en snabsyrad sallad på fänkål och äpple. Dessa tillbehör gifte sig pefekt med rapsgrissidan.

De övriga rätterna var imponerande goda. Vi fick smaka smältande läcker spagetti med kungskrabba, en makalös vit sparrissoppa med pocherat ägg, perfekt tillagad hälleflundra med nässelsås samt en fantastisk desserttallrik med bland annat en tartelett fylld med blodapelsincurd toppad med italiensk maräng samt chokladmousse serverad med ugnsbakad tomat - oväntat läckert.

Här poserar jag glatt med delar av Matbloggsprisjuryn (som jag är stolt medlem i) - till höger om mig Fredrik Schelin, Ylva Carresjö Vitorivic, Magnus Reuterdahl samt Kinna Johnsson.

Jag var sedan tidigare bekant med tre av mitt lags medlemmar, och ytterligare två är vänner till mig. Endast en person var en ny bekantskap. Att samarbeta i köket under rådande förutsättningar var fantastiskt roligt. Vi som delar mat- och vinintresse kommer oftast oerhört gott överens, och konstigt vore det vl annars. Jag är verkligen tacksam över alla de fantastiskt människor jag fått möjlighet att möta genom mitt matbloggande.

Tusen tack till Karoline Nordefors och Fredrik Schelin, samt inte minst till alla sponsorer som stälde upp med såväl råvaror som innehåll i den digra goodiebag vi fick med oss hem. Jag hoppas på fler sådana här tillfälen att umgås med likasinnade.

Samt, inte minst, att återigen komma i närkontakt med en 50-liters salladsslunga. En uppevelse jag sent ska glömma.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...