tisdag 9 april 2013

Frysfyndssalsa

Den senaste månaden har vi vid ett flertal tillfällen tillagat så rikligt med mat att vi ätit samma rätt två dagar i rad. Hur tråkigt det än må låta, kan jag försäkra er om att det inte enbart var av praktiska skäl, utan faktiskt, helt ärlig, för att rätten i fråga smakade så gott att det kändes onädigt att frysa in eller spara i kylskåpet till senare i vackan.

Vid ett av dessa tillfällen stod kycklingfajitas med kidneybönor på menyn. Vi hade lite ont om grönsaker, och kände inte för att åla och kompletteringshandla. I stället grävde jag djupt i frysens mest dunkla hörn, och hittade ett paket ananasbitar. I kykskåpet fanns lime och röd chili, och resultatet blev denna rätt så vackra och faktiskt riktigt goda lilla salsa.

Jag har mycket blandade känslor inför frukt i maten, men det här, det fungerade faktiskt klockrent bra. Detta fånigt enkla, snabbt improviserade recept förtjänar att spridas. Om ni inte gillar ananas, fungerar det för övrigt lika bra med nektariner eller persikor.

Frysfyndssalsa
Skulle det nu råka förhålla sig så att ni inte vill äta frukt med era fajitas, så servera härligheten som dessert med en klick yoghurt. Det smakar alldeles utmärkt bra, det också.

200 gram fryst, tärnad ananas
saften från 0,5 stor lime
liten, röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
flingsalt

1. Tina ananashacket.
2. Pressa över lime och blanda med chili.
3. Smaka av med flingsalt.

2 kommentarer:

  1. Låter intressant=) Jag tillhör ju den (lyckliga) minoriteten som gillar frukt i mat så det här kommer att lagas i mitt kök=)

    SvaraRadera
  2. Jag har också blandade känslor om frukt i maten, men ananas brukar gå bra (tack vare 1980-talsmaten I guess), så detta ska minsann testas.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...