måndag 25 augusti 2008

Happy Dinky!

Jag är inte rabiat vad gäller mina barns kosthållning. Min erfarenhet hittills är att det är vettigt att vara generös med somligt, och restriktiv med annat. Till det som jag är generös med räknas exempelvis smör på smörgåsen. Däremot snålar jag i likhet med många andra privilegierade medelklassföräldrar med onödigt sockerintag, exempelvis i form av sötade frukostflingor.

Men, det finns ju alltid undantag från reglerna. I synnerhet när undantaget är en charmig produkt från ett svenskt familjeföretag i Jämtland!Våra barn fick i går smaka på Dinkelbodens Happy Dinky chokladsiffror tillsammans med vaniljyoghurt. Det var minst sagt populärt!

I butiken jämförde jag dessa flingor med de sötade chokladflingor av mer konventionell karaktär som stod bredvid i hyllan. Kilopriserna på dessa produkter var snarlika. Sockerhalten i de andra flingorna var emellertid uppskattningsvis 50% högre.Med andra ord - här är en lite festligare frukostflinga man kan ge barnen på helgen utan alltför dåligt samvete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...