tisdag 1 april 2014

Korvfestivalen och barnens korvskola -
en rapport i bilder

Min sons korvar från "Barnens egen matskolas" korvskola i samarbete med Printz.

Korvfestivalen var en genuint trevlig upplevelse. Runt 6000 besökare kom till Globenannexet,där festivalen gick av stapeln; sprängfull av goda smaker och korvar av strålande kvalitet.

Jag och min son var med och röstade fram våra favoriter far och son Sandström, som tillverkar en fantastisk korv åt Svenska Matkompaniet - en korv som vann pris som Årets Utställarkorv. Korven, en rödvinskorv med lagerblad, vitlök och örter, tillverkad på gotländsk nötkött och svensk gårdsgris, var dessutom tillverkad på ekologiskt kött. Den är skapad av Ewa von Wowern, och den föll oss verkligen på läppen.

Bilden är från Scans Instagramkonto

Scan kommer med nya korvar som visar att även en ofta orättvist bespottad charkjätte kan producera färska korvar med riktigt fina smaker. De finns inte i handeln ännu (eller i varje fall inte ens på hemsidan) Edit 140402: Korvarna kommer i handeln vecka 15, men jag och sonen blev löjligt förtjusta i korven som kryddats med anchochili och svartpeppar.

Bilden publiceras givetvis med min sons tillstånd.

Sonen, ja. Han var med i Barnens Korvskola som anordnades vid upprepade tillfällen under de två dagarna då Korvfestivalen gick av stapeln. Den var ett samarbete mellan Barnens egen Matskola och Prinzt.

Min son blev inte den lycklige vinnaren av Barnens korvskola, men hans skapade en mycket god korv (de provstekte lite av smeten) kryddad med fänkål, vitlök, svartpeppar och rökt paprika - och jag ser fram emot att äta den till middag här framöver.

Nu måste jag bara själv få fingrarna ur och sätta igång med att göra egen korv. Om inte annat har jag ju en strålande assistent i form av sonen.

3 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt duktig son! Och vad kul att Scan satsar på kvalitetskorv till folket. Helt rätt i tiden tror jag. Jag ser fram emot att få lite mer ordning på livet så att J börjar göra korv åt oss igen. Just nu står Kitchen Aiden på landet och samlar damm. Eftersom allt vatten till landethushållet måste släpas från stan blir matlagningen så "diskvänlig" som möjligt. Fast jag är numera en jäkel på att diska vattensnålt :) !

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för fint inlägg.
  Korvarna från SCAN kommer att finnas i handeln från v 15 enligt vad de sa på bloggträffen före Korvfestivalen.

  SvaraRadera
 3. Fröken Dill: Tack , jag/vi är mycket stolta över honom. Kul att ha mat som gemensamt intresse! Förstår att korv inte är aktuellt just nu - men tänk sedan, i det nya köket.... ;D!

  Kinna på Korvfestivalen: Tack själv :)!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...