En bild säger kanske mer än tusen ord, men bilderna gör
sannerligen inte denna läckra anrättning rättvisa.
Världens mest tacksamma köttbit att långlaga, ja, det är tveklöst fläskkarrén. För några veckor sedan kände min man för att frångå vår rutin att experimentera med pulled pork; som för övrigt nästan börjar kännas uttjatat, om det inte vore för att det är så vansinnigt gott.
Skillnaden mellan pulled pork och det min man gjorde med karré är inte dramatisk, men ändå så påtaglig att det faktiskt känns som en ny rätt. Karrébitarna fick ligga i sin rub i kylen över natten, men det går så klart bra att blanda köttet med rub strax innan bitarna ska läggas i grytan.
Resultatet blir smältande möra karrébitar. De kan enkelt mosas sönder med en gaffel, och vad man utöver dessa köttbitar fyller sin tortilla med, det är givetvis en ren smaksatt. Själv går jag igång på guacamole med koriander och chili.
Långlagade karrébitar med rub, lime och ölsannerligen inte denna läckra anrättning rättvisa.
Det låter gott. Hemma hos oss är det mest J som kör crock-potten. Pulled pork i den tycker jag blir gott, men jag saknar lite stekytan. Kan man bryna köttbiten först, eller blir det bara bränd rub av det experimentet? Annars har vi långlagat pulled pork i en rök och den blev helt underbar, men det var ganska omständigt jämfört med den lättskötta crock-potten..
SvaraRaderaTesta att dra isär köttet och stek efter, super!
SvaraRaderaFröken Dill: Jag bryner aldrig kött som ska ned i CrockPot. Tycker inte det behövs. Vete sjutton vad det beror på. Kanske Maillard-effekten? Lisa FW skulle säkert kunna svara.
SvaraRaderaAnonym: Låter intressant, men varför? Hur serverar du det=